Obama og kendt komiker fornærmer hinanden

»Nord-IKEA«, Dennis Rodman som amerikansk ambassadør og Michelles smag i mænd var på tapetet, da præsident Obama stillede op til en populær dyst i fornærmelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hans nichetalkshow er kendt for fornærmende bemærkninger, akavede pauser og bratte slutninger - og tirsdagens udgave af standupkomikeren Zach Galifianakis' satireshow Between Two Ferns skuffede ikke.

Præsident Barack Obama var i den varme stol mellem showet titelvartegn - to bregner - og han fik ikke særbehandling, blot fordi han er mere prominent end andre ellers ganske prominente gæster som de prisvindende skuespillere Bradley Cooper, Natalie Portman, Samuel L. Jackson og Charlize Theron.

»Hvordan er det at være den sidste sorte præsident?« prøvede Galifianakis, men præsidenten kom køligt igen:

»Hvordan er det at interviewe en præsident for sidste gang?« var Barack Obamas comeback.

Senere faldt snakken på Michelles smag i nørdede mænd, hvorvidt Dennis Rodman er USAs ambassadør i »North-IKEA« og såmænd også homoseksuelles rettigheder:

»Hvis jeg var præsident, så ville jeg gøre homoskilsmisser ulovlige, så vi kunne se, hvor meget det betyder for dem ...« sagde Galifianakis med henvisning til den ophedede debat om homovielser.

»Og det er så derfor, du ikke er præsident,« kom Barack Obamas tørt igen.

Flere end 11 millioner verden over har nu set videoen på funnyordie.com, som lægger scene til Zach Galifianakis, der er kendt fra Hangover-filmene Tømmermænd i Vegas, Tømmermænd i Thailand og Tømmermænd t/r, og det glæder formentlig præsidenten. Han lagde i interviewet ikke skjul på, at han havde en bagtanke med at stille op til det smalle, men i college-kredse uhyre populære show:

»Vi vil gerne have folk til at forstå, at de kan få en sundhedsforsikring, der er til at betale. Mange unge er lige nu ikke dækkede - og de ved ikke, at de faktisk kan blive forsikret for det samme beløb som det koster at have en mobiltelefon,« sagde præsidenten og opfordrede unge seere til at klikke forbi healthcare.gov.

Og noget tyder på, at den har virket, den aparte reklamestrategi for at få flere unge til at tegne forsikringer inden vinduet lukker 31. marts.

Tara McGuinness fra staben bag sundhedsforsikringen kunne onsdag tweete, at trafikken til websitet siden mandag havde fået et boost på 40 procent og at mange besøgende shoppede forsikringer - og at langt det meste trafik kom fra funnyordie.com.

MERE? Se flere bregneinterviews med Justin Bieber, Sean Penn, Bruce Willis, Ben Stiller og mange flere her.