Obama hylder Williams: Han fik os til at grine - han fik os til at græde

Nyheden om Robin Williams pludselige død og mulige selvmord har skabt chok og sorg i hele USA.

I en erklæring udtrykker USAs præsident Obama sin sorg, men samtidig også sin store beundring for skuespilleren Robin Williams i forbindelse med hans død. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den verdensberømte skuespiller og komiker blev mandag fundet død i sit hjem i Californien. Han blev 63 år. Det umiddelbare bud på dødsårsagen lyder på selvmord.

Også i Det Hvide Hus udtrykker selveste præsident Obama sin sorg og beundring for den helt specielle skuespiller, og han udsender en rørende erklæring i forbindelse med dødsfaldet.

Her hylder præsidenten Williams for hans alsidige talent og hans enorme indflydelse på amerikansk kultur gennem de seneste 35 år.

- Robin Williams var pilot, læge, geni, barnepige, præsident, professor og Peter Pan og alt det, der er ind imellem. Men han var en ener. Han kom ind i vores liv som en alien - men han endte med at røre os alle dybt, skriver præsidenten med henvisning til tv-rollen som rumvæsnet Mork.

- Han fik os til at grine. Han fik os til at græde. Han gav sit umådelige store talent frit og gav sig gavmildt til dem der havde mest brug for det - lige fra vores udstationerede soldater til de udstødte i gaderne, lyder det fra Obama.

Hele præsidentens familie sender kondolence-hilsner til Robin Williams pårørende.

Robin Williams vandt en Oscar for sin rolle i Good Will Hunting i 1998, men blandt sine talrige film huskes han også særligt for Døde Poeters Klub, Mrs. Doubtfire og Good morning Vietnam.