Nyudnævnt direktør »Aalborg Teater skal være spontant, direkte og imødekommende«

Fra august står Hans Henriksen i spidsen for Aalborg Teater, og den norske instruktør har planer om at få endnu flere mennesker indenfor.

Hans Henriksen har tidligere instrueret bl.a. »Nordkraft« og »Jeppe på Bjerget« på Aalborg Teater. Foto: Aalborg Teater Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aalborg Teater har fundet sin nye teaterdirektør. Det bliver den norske instruktør Hans Henriksen, der skal videreføre de positive takter på landets tredjestørste landsdelsscene efter Morten Kirkskov, der i oktober blev ansat som ny skuespilchef på Det Kongelige Teater.

Aalborg Teater er under Kirkskovs ledelse blevet karakteriseret som et af landets mest interessante teatre af anmeldere og andre iagttagere, og derfor har Hans Henriksen da også planer om at fortsætte sin forgængers arbejde.

»Selvfølgelig vil jeg fortsætte mange af de traditioner, som allerede eksisterer her i huset. Men jeg vil gøre det på min måde. Med min forståelse af kvalitet, og hvad der er godt og knap så godt for teatret,« siger en glad og spændt Hans Henriksen, der flytter til Aalborg med sin familie.

Han har en master i instruktion fra Sankt Petersborgs Statslige Teaterakademi i Rusland og har tidligere undervist både skuespillere og instruktører, primært ved Kunsthøgskolen i Oslos teaterafdeling. Derudover har han iscenesat adskillige teaterforestillinger i Norge og Danmark.

Allerede en kendt instruktør i Aalborg

Han en kendt herre på Aalborg Teater, hvor man har kunnet opleve en række af hans forestillinger, herunder »Nordkraft«, »Jeppe på Bjerget« og »En Folkefjende«. Det var da også instruktørens gode erfaringer med Aalborg Teater, der fik ham til at søge stillingen.

»Det er et rigtigt emsemble-sted, hvor man kan udvikle en særlig fælles forståelse af, hvordan tingene skal være. Det er en meget vigtig del af teaterarbejdet, og det ser man ikke mange steder,« siger han.

Morten Kirkskov gjorde meget ud af at få forskellige mennesker til at bruge Aalborg Teater, og den nyansatte teaterdirektør vil arbejde for at åbne teatret endnu mere.

Blandt andet har han planer om at bruge teatret som et »demokratisk diskussionshus«, der danner rum for andet end teaterforestillinger. Derudover skal publikum involveres mere.»Det skal være spontant, direkte og imødekommende. Et slags direkte møde med publikum på mange forskellige måder. Med samtale og dialog, men også i det skuespillermæssige arbejde,« siger han og forklarer, at der skal være plads til improvisation på scenen.

Hans Henriksen blev valgt af en enig bestyrelse, og bestyrelsesformand Anders Hjulmand glæder sig til samarbejdet

»Med Hans Henriksen får vi en teaterdirektør, der har en helt unik stemme i teatermiljøet, og som har stærke kunstneriske visioner og stor kunstnerisk tyngde,« lyder det.

Programmet for den kommende sæson ligger allerede fast, og Hans Henriksen skal derfor i gang med at planlægge programmet for 2016.

Han tiltræder som teaterdirektør til august. Indtil da tilknyttes han teatret som konsulent.