Nyt teater byder på impro-comedy i København

Så skal der grines og træffes lynhurtige beslutninger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I september måned 2016 slog Improv Comedy Copenhagen dørene op, som den første dedikerede scene til improviseret teater og komik. På Improv Comedy Copenhagen er der aldrig to forestillinger, der er ens. Alt, hvad der opstår på scenen, kommer spontant, så hver eneste oplevelse er unik.

Bag teatret står den danske skuespiller Stefan Pagels Andersen og iværksætteren Kasper Jacobsen.

Stefan Pagels Andersen er Improv Comedy Copenhagens grundlægger og ildsjæl. Han har været skuespiller, siden han var barn, og har optrådt med impro-comedy i 25 forskellige lande.

»Da jeg oplevede denne kunstform i Chicago, vidste jeg, at jeg ville lave det resten af mit liv. Impro-comedy ændrede mit liv, og jeg lærte at tro på mig selv igen. De sidste tre år har jeg arbejdet på at bringe de bedste kunstnere til Europa. Da vi mødte hinanden til et improv kursus klikkede det bare. Vi fandt hurtigt ud af at vi begge har "krudt i røven”, gerne vil skabe noget selv og desuden komplementerer hinanden rigtig godt,« siger han.

Kasper Jacobsen der tidligere har arbejdet i en ingeniør-virksomhed, er kommet med på holdet, og han blev hurtigt grebet af improvisationens muligheder.

»Jeg hørte en podcast fra Silicon Valley der handlede om fordelene ved improvisation og undersøgte mulighederne i Danmark. Her mødte jeg Stefan. De redskaber man tilegner sig i improvisation, gav mig en 'aha-oplevelse' i forhold til hvilket potentiale disse teknikker har for både enkelte personer og organisationer,« siger Kasper Jacobsen

Teatret har shows fire gange om ugen onsdag-lørdag kl. 20.  Her kan man møde impro-skuespillere fra hele verden. Desuden kan man komme på kursus i impro-komikkens kunst, og her er der kurser både for børn og voksne hvad end man drømmer om at blive skuespiller, eller man blot vil udforske improvisation.

Improv Comedy Copenhagen vandt i 2017 titlen som 'Byens Bedste Scene' ved Byens Bedste 2017.

Hvad: Improv Comedy Copenhagen
Hvor: Frederiksholms Kanal 2, 1220 Kbh K
Hvornår: Der er shows fire gange om ugen - tjek programmet her.