Nyt kriminalprogram er så kedeligt, at nogen burde ringe efter politiet

Efter at have set TV3 nye flaksende "Kriminalcentralen" giver ordet "omstillingsparat" pludselig mening.

Lisbeth Østergaard og Jeppe Nybroe er værter på TV3s »Krimicentralen«. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I samarbejde med Ekstra Bladets redaktion sender TV3 foruroligende live fire gange om ugen det nye magasin »Krimicentralen«, der skal fortælle danskerne alt om dagens fascinerende lovovertrædelser. En kombination af båndede indslag, interviews i studiet på Rådhuspladsen og så det, der skal give satsningen sin puls og rygrad: stillen om til reportere på pletten.

Det hele bundet sammen af Jeppe Nybroe som sammenbidt, men professionel ankermand, og Lisbeth Østergaard, meget jovial, mens hun gang på gang beder læserne om at skrive ind med tips om alverdens ulykker og menneskelige tragedier.

En stiv omstilling til Christianias fortsatte hashhandel blev i åbningsprogrammet fulgt op af et interview med et kommentatorpanel, en ekschef for Rejseholdet og en advokat, gav lige så meget analyserende indsigt, som hvis min afdøde mormor havde optrådt som ekspert i narkokriminalitet.

Intet nyt fra Vestegnen

Dagens aktuelle tophistorie var en »omfattende politaktion i Ballerup«. En rørende ung reporter med skræk i blikket var stationeret foran et lejlighedskompleks, hvor en rockertype »angiveligt« var blevet tortureret. Det begivenhedsløse gerningssted vendte vi tilbage til hele to gange.

»Nu skal vi høre, om der er noget nyt i sagen,« lød det fra studiet. Gæt selv, om der var. Man var tydeligvis bedre inde i sagen på Rådhuspladsen end manden i marken.

I det hele taget fik programmet intet ud af sine konstante omstillingsparathed. Slet ikke til en vicepolitiinspektør om Emilie-sagen, som intet havde at berette, ud over at man gerne måtte henvende sig med tips. Skulle det hjælpe nu, to måneder senere?

Og helt meningsløst blev det, da man i det faste indslag »Efterlyst« blot bragte en Skype-opfordring fra endnu en uniform til at melde sig, hvis man opagede nogen, der brændte biler af i København. Men budskabet til hærværksmændene var da til at forstå: »Lad være med det.«

Første del af et mikrofonholderinterview med justitsminister Pind (»kald mig bare Søren«) samt endnu en stillen om til en ung kvinde, der sad og holdt øje med politrapporten (»Fuld svensker i Aalborg!«) fuldendte billedet af tungt slæbende afmagt, inden programmet endegyldigt lagde sig selv i benlås med et langt reklameindslag for TV3s eget nye pædofil- jægerprogram. Fængslende? Alt andet. Til gengæld en temmelig alarmerende start for TV3s nye storsatsning.

Vises på TV3, man-tor. kl. 19.00