Nyt gådespil sender dig på spændende jagt på Christiansborg Slot

Gå på opdagelse på Christiansborg Slot, bliv klogere og lær dine venner bedre at kende.

Foto: Rasmus Kramer Schou
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan har du aldrig oplevet Chrstiansborg Slot før. Det tør vi godt love her på AOK.

Et spritnyt gådespil kaldet »Magtens Hemmelighed« har indtaget De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot. De lokaler Dronningen bruger til fine fester. I hold bevæger du dig gennem de elegante og storslåede museums-rum, der sender dig mange år tilbage i historien. Her går du på jagt efter magten.

Læs også: Guide: De 5 gode gådespil i København

»Magtens Hemmelighed« udforsker, hvordan kampen om magten har præget danmarkshistorien på vejen fra enevældigt monarki til nutidens demokrati. Gruppens opgave er at afkode slottets mysterier og selv lære mere om magtens hemmeligheder ved at følge spor og løse gåder.

Sådan foregår det

Du får udleveret en lille kasse, en såkaldt Mystery Box. I den kasse ligger hele spillet, der skal udfoldes gennem museet. Det er kvalitet, lækkert lavet og der er styr på tingene. Indholdet i kassen består bl.a. af en masse små kuverter, der skal åbnes på skift som spillet skrider frem. Brevene indeholder ledetråde, gåder, små spil og opgaver, der skal løses. Gruppen tildeles forskellige roller, der fortsætter gennem spillet.

Herefter bevæger du dig i et behageligt tempo gennem De Kongelige Repræsentationslokaler, som var du på en skattejagt i fortiden. Her er du på udkig efter en række gåder, og løsninger på opgaver. Du oplever museet på en helt anden måde, end du normalt ville. Du får øje på alle krummelurerne, tæpperne og vaserne. Alle detaljer i de imponerende rum får du øje på. Opgaverne er mange. Eksempelvis skal du ved hjælp af gamle bøger løse en rebus, og ved hjælp af malerier og stuk finde løsninger på de mange gåder. Undervejs får du skæve og lærerige historier om Danmarks tidligere konger, og rigets mange fjender.

Spillet er også en indbyrdes kamp mellem deltagerne. Hvem får flest magtpoint, og hvem er bedst til at gamble og vinde magten over konkurrenterne. Så spillet er både en intern konkurrence og en fælles opgave, der skal løses. Det anbefales at man er over 12 år gammel for at være en del af spillet.

Man får undervejs lyst til at highfive Christian d. 4., og man går fra museet med ny viden og en rar oplevelse.

Erfarne gådeskabere står bag

Spillet er udviklet af Mystery Makers, der også står bag en række escaperooms, der er gådespil på tid i lukkede rum. De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot er sammen med Ruinerne, De Kongelige Stalde og Det Kongelige Festkøkken en del af Nationalmuseet.

På Christiansborg Slot er man glade for det nye gådespil.

»Publikum efterspørger i stigende grad oplevelser, hvor de er deltagere og ikke tilskuere, og med gådejagten bliver gæsterne hovedpersoner i en medrivende og spændende rejse gennem magtens historie. Vi arbejder i forvejen med levende formidling, og jo mere involverende og aktive oplevelserne bliver, jo bedre,« siger Leder for Aktiviteter på Christiansborg Slot, Mikael Rasmus Nielsen.

Det anbefales, at man er fyldt 12 år for at deltage i spillet.

Hvad: Magtens hemmelighed
Hvor: De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot.
Hvornår: Vinter: kl. 10-17. Sommer: kl. 9-17.
Hvor meget: Fra 200 kr. pr. person
Hvor længe: Gådejagten varer ca. 1,5 time.

Læs mere her.