Nyt DR-drama får premiere på verdenskendt festival

"Liberty", der er baseret på Jakob Ejersbos roman, er blevet udvalgt til filmfestivalen i Berlin.

Connie Nielsen medvirker i Liberty sammen med blandt andre Sofie Gråbøl og Carsten Bjørnlund. Scanpix/Valerie Macon Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlin. DR's nye dramaserie, "Liberty", får verdenspremiere på den internationale filmfestival i Berlin.

Det annoncerer DR på sin hjemmeside og tilføjer, at verdenspremieren finder sted i den tyske hovedstad mellem 15. og 25. februar, hvor festivalen løber af stablen.

Med den forestående visning af de to første afsnit af "Liberty" er det således anden gang, at en DR-dramaserie er udtaget til at blive fremvist på den anerkendte filmfestival.

- For tre år siden var vores dramaserie "Bedrag" udtaget til Berlin, og jeg er ovenud stolt over, at vi i DR nu igen får international anerkendelse for vores stadige og langsigtede fokus på tv-drama, siger DR's kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen, til dr.dk.

"Liberty" er baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn.

Handlingen udspiller sig i Tanzania i slutningen af 1980'erne, hvor to danske familier er udstationeret. Serien centrerer sig blandt andet i kollisionen mellem idealisme, kulturelle forskelle og lokal modstand, skriver DR.

På rollelisten er blandt andre Arvingerne-skuespilleren Carsten Bjørnlund, Forbrydelsen-stjernen Sofie Gråbøl og den danske Hollywood-skuespillerinde Connie Nielsen.

Det er kun få tv-serier, som har fået verdenspremiere på festivalen, og blandt de eksklusivt udvalgte har været den prisvindende serie "House of Cards".

/ritzau/