Nye topnavne lukker Roskilde-program

Selv om det lugter af genudsendelse, er Berlingskes rockanmelder glad for de seneste hovednavne på Roskilde Festival.

Arkivfoto: Så er musikprogrammet på plads - seneste ankomne er Portishead, My Chemical Romance og Kaizers Orchestra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Så fik Roskilde sit første hovednavn! udbryder Berlingskes musikredaktør Thomas Søie Hansen, da han hører, at britiske Portishead er kommet på plakaten.

Festivalen har netop offentliggjort de sidste tilføjelser til årets program. 163 kunstnere er nu klar til at indtage scenerne, men for garvede Roskilde-gængere kan årets line-up lugte lidt af en genudsendelse:

De norske ompa-rockere fra Kaizers Orchestra dukker op. Det samme gør emo-ballademagerne fra My Chemical Romance. Og så selvfølgelig triphop-legenderne fra Portishead.

Dertil kommer, at andre hovednavne som Kings of Leon, The Strokes, Arctic Monkeys og Mastodon ligeledes har det til fælles, at de har spillet på festivalen inden for de seneste år.

Portishead slog igennem i 1994 med albummet Dummy og var med til at definere triphop-genren med strejf af jazz, blues, og snørklede hip hop beats. I 1998 var de at finde på Dyrskuepladsen.

Bandet er dog i den grad et navn, der glæder Berlingskes musikredaktør.

- Portishead er et af verdens bedste livebands. Sådan er det bare, siger han og kalder de seneste tilføjelser til programmet "vigtige."

- Kaizers Orchestra og My Chemical Romance er folkelige bands med bred appel. De gør programmet bredere, og det var der brug for, forklarer han med henvisning til sin tidligere anmeldelse af programmet.

Hovednavn aflyser

Samtidig med de sidste tilføjelser melder festivalen, at et andet topnavn på årets plakat, den amerikanske horror-rocker Rob Zombie, har aflyst.

Årsagen er "familiære omstændigheder," og festivalen arbejder nu på at finde en afløser.

Blandt de seneste tilføjelser er også de svenske ska-konger Hoffmaestro og det danske, akustiske band Hymns from Nineveh.

Dokumentation: Se hele Roskildes musikprogram her