Nye oplysninger sætter spørgsmålstegn ved lukningen af Filmstriben

Præmisserne for den planlagte lukning af det populære lånetilbud er ændret. Nu tager kulturborgmesteren sagen op igen.

Claes Bang i »The Square«, der er en de af mange film, der kan ses på Filmstriben. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Forleden blev det mødt med stor kritik fra flere sider, at Københavns Kommune valgte at opsige samarbejdet med filmtjenesten Filmstriben, der har gjort det muligt for borgerne at se op til tre film om måneden gratis. Samarbejdet skulle efter planen ophøre allerede 1. marts og give plads til, at borgerne i stedet kunne låne flere digitale bøger.

Men for skuffede københavnske filmfans er der måske håb at spore i horisonten. Beslutningen om at stoppe Filmstriben skal nemlig diskuteres endnu engang i Københavns Borgerrepræsentations Kultur- og Fritidsudvalg:

»Det skyldes, at der er kommet nye oplysninger i sagen. Desuden har der været fejl i forvaltningens indstilling, der lå til grund for udvalgets beslutning om at flytte midler fra Filmstriben til indkøb af e-bøger. Der er derfor brug for, at udvalget behandler sagen på ny,« skriver kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde i en mail til Berlingske.

Hun har nu bedt Kultur- og Fritidsforvaltningen om at sætte sagen om Filmstriben på på næste udvalgsmøde, der finder sted 26. februar.

Filmstriben er kendt for at have et stort udvalg af prisbelønnede film, dokumentarer og TV-serier samt smallere film, der ellers ikke er tilgængelige på andre platforme.

Digitale bøger er et område, hvor Københavns Kommune ønsker at øge sit fokus, da efterspørgslen er støt stigende: På landsplan er udlånet af digitale bøger steget med 25 procent årligt, hvilket også gør sig gældende i København. I dag kan man låne tre e-bøger og tre lydbøger om måneden, hvis man bor i Københavns Kommune. Det er de tal, Københavns Kommune gerne vil hæve.

Et andet filmtilbud til lånerne er netop blevet lukket. Det hed Sofarækken og var tænkt som et supplement til de af Filmstribens brugere, der havde opbrugt deres lånemuligheder på Filmstriben. Sofarækken blev dog kun  brugt i meget begrænset omfang, lyder begrundelsen.