Nye og velkendte navne: Her er årets Melodi Grand Prix-deltagere

Tidligere finalister og nye navne blandt de ti deltagere i næste måneds danske Melodi Grand Prix. Og så er der en deltager, der lever som dukke i London...

Sada Vidoo - dukkesangeren der dukker op i årets Melodi Grand Prix.PR-foto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en af de mere specielle karrierer, der får et ekstra kapitel med på CVet, når årets danske Melodi Grand Prix går i luften den 25. februar. Torsdag blev deltagerfeltet offentliggjort og en af de ti er 39-årige Sada Vidoo, der både har skrevet popsange til andre, lavet numre under flere navne, deltaget i det engelske X Factor og efter eget udsagn levet som dukke i London.

Sada Vidoo, der optræder med sangen »Northern Lights«, havde allerede et navn i pop-branchen op genenm nullerne som Nicole Stockholm, hun var med i Kanal 4's musikkonkurrence »Elsk mig i nat« i 2008 og skrev også sange til andre og var blandt andet med til at lave hits til popduen Infernal, f.x. grovhittet »Ten Miles«.

Det personlige gennembrud udeblev dog, og i 2012 rejste hun til London, indspillede et album med musiker-doen Russ og Chris Ballard, og skiftede navn og karakter til dukkefiguren Sada Vidoo.

»Da jeg havde lavet mit album færdig, tænkte jeg meget over, hvem jeg gerne ville være. Hvilken pige drømme ikke om at vågne op hver dag iført en stor dukke-prinsesse-kjole?« sagde Vidoo i 2014 i et interview med MetroXpress.

Under de blonde dukkelokker blev hun i London og dukkede sidste efterår op i den engelske udgave af X Factor, hvor hendes optræden i en kæmpe lyserød kjole vakte en del opsigt - men også sendte hende videre fra auditionen. »Jeg ved ikke, om det er det bedste eller det værste, jeg nogensinde har set. Men du får et stort fedt ja,« sagde den berygtede Simon Cowell blandt andet.

Sada Vidoos optræden blev senere set af over to millioner på YouTube, men nu er hun så klar til at deltage i årets Melodi Grand Prix. Her sætter den danske udgave af X Factor også sit præg på deltagerlisten, da der er hele to tidligere vindere med. Dels Thomas Ring, der synger sit eget nummer »Vesterbro«,  og dels Anthony, der var halvdelen af duoen »Anthony Jasmin«, men nu bor i Miami og er hjemme for at synge »Smoke in my Eyes«.

Og fra Sydney kommer igen i år sidste års runner-up, Anja Nissen som hun selv har skrevet sammen med Michael D’Arcy og Angel Tupai. Så er der også et par debutanter i Rikke Skytte og Ida Una på henholdsvis 18 og 19 år - sidstnævnte synger meget passende sang nr. et, som hedder »One«. Showet den 25. februar foregår i Boxen i Herning, og DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme er fuld af optimisme før begivenheden.

»Med de 10 sange, der skal dyste i år, har vi en vifte af kompositioner og solister, der i højere grad end nogensinde før, har internationalt format. Dén sang, der går videre til Eurovision Song Contest, kommer til at klare sig rigtig godt – det er jeg ganske sikker på! Boxen er desuden en perfekt ramme for Melodi Grand Prix, og med Johannes Nymark og Annette Heick i front tør jeg godt love, at det bliver både topprofessionelt og stærkt underholdende,« siger Jan Lagermand Lundme i en pressemeddelelse.