Nye anklager i Hollywood: »Dustin Hoffman befamlede mig«

Forfatteren Anna Graham Hunter anklager Dustin Hoffman for sexchikane. Overgrebet fandt sted i 1985, da hun var 17 år gammel og arbejdede på et filmset. Desuden anklages filmproducer Brett Ratner og journalist Michael Oreskes for henholdsvis seksuelle overgreb og krænkende adfærd.

»Han var et rovdyr, jeg var et barn, og det her var sexchikane,« siger forfatteren Anna Graham Hunter i sin anklage mod Dustin Hoffman. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANE MAHE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nu 80-årige skuespiller Dustin Hoffman anklages for i 1985 at have krænket den dengang 17-årige forfatter Anna Graham Hunter under indspilningerne til filmen »Death of a Salesman«. Det skriver bl.a. The Guardian.

Anna Graham Hunter anklager Hoffman for at have befamlet hende og talt om sex med hende på en upassende måde.

»På min første dag på settet bad han mig om at give ham fodmassage. Det gjorde jeg. Han var åbentlyst flirtende, han tog på min bagdel, han talte om sex med mig og med andre, mens jeg var til stede. En morgen gik jeg ned i hans omklædningsrum for at tage imod hans morgenmadsbestilling; han kiggede på mig og grinede, tog sin tid,« skriver hun i Hollywood Reporter.

»Så sagde han: »Jeg tager et hårdkogt æg ... og en blødkogt klitoris.« Hans følge brød ud i latter. Jeg forlod rummet, mundlam. Og så gik jeg ud på toilettet og græd,« skriver Anna Graham Hunter.

Ifølge The Guardian beskrev Anna Graham Hunter sine oplevelser med Dustin Hoffman i de fem måneder, hun var på settet, i en dagbog, som hun sendte til sin søster.

»I dag, mens jeg fulgte Dustin (Hoffman) ud til hans limousine, rørte han ved min bagdel fire gange«, skrev hun.

»Jeg slog ham hver gang, hårdt, og fortalte ham, at han var en beskidt, gammel mand.«

Dustin Hoffman har svaret forfatteren med en undskyldning.

»Jeg har den største respekt for kvinder og har det forfærdeligt over alt, hvad jeg måske har gjort for at sætte hende i en ubehagelig situation. Jeg er ked af det. Det afspejler ikke, hvem jeg er,« lyder det fra Dustin Hoffman.

Hollywood-filmproducer Brett Ratner bliver også anklaget for sexchikane af seks kvinder. Heriblandt skuespillerne Olivia Munn og Natasha Henstridge.

Henstridge hævder, at hun blev tvunget til at have sex med Ratner, da hun var 19 år. Og at han holdt hende tilbage, da hun forsøgte at forlade hans lejlighed i New York.

»Han tvang sig fysisk oven på mig,« siger Henstridge til LA Times.

Brett Ratners advokat benægter alle anklagerne på vegne af filmproduceren. Derudover har Ratner lagt en injuriesag an mod en kvinde, der på Facebook har anklaget ham for voldtægt for ti år siden.

Michael Oreskes, redaktør på the National Public Radio, er desuden fratrådt sin stilling efter anklager om, at han kyssede kvindelige kollegaer under møder uden deres samtykke. Kvinderne er anonyme, da de ifølge the Washington Post var bekymrede for deres karrierer, hvis deres navne blev offentliggjort.

En af kvinderne fortæller, at hun mødte Michael Oreskes i håb om at få et job på the New York Times, hvor Oreskes tidligere arbejdede. Han foreslog, at de skulle spise frokost på et hotelværelse, inden han uventet kyssede hende og »smuttede tungen ind i hendes mund.«

Michael Oreskes har endnu ikke kommenteret anklagerne.