Ny stjernespiller til Refn

John Turturro har overtaget hovedrollen i Nicolas Winding Refns nye film »Fear X«. Indspilningerne begynder på mandag i Canada.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske skuespiller John Turturro har overtaget hovedrollen i den unge, danske instruktør Nicolas Winding Refns nye spillefilm »Fear X«, en mystisk thriller om en sikkerhedsvagt, der prøver at opklare mordet på sin kone.

Refn og Henrik Danstrup fra produktionsselskabet NWR i København forhandlede ellers længe med et andet Hollywood-navn, Tom Sizemore, men da Turturro pludselig også viste interesse for projektet, var Refn »ikke i tvivl om, at han hellere ville have ham«, som Danstrup i går formulerede det over for Berlingske Tidende i telefonen fra Winnipeg i Canada.

Turturros karakteristisk skæve ansigt er kendt fra en række fine karakterroller i film som »Do The Right Thing«, »Miller's Crossing«, »Barton Fink«, »Quiz Show«, »The Big Lebowski« og »O Brother, Where Art Thou?«. Senest har han medvirket i den kontroversielle action-film »Collateral Damage«, der får dansk premiere til sommer.

I den øvrige cast på »Fear X«, som Refn har skrevet sammen med kultforfatteren Hubert Selby Jr., finder man gode navne som den solide karakterskuespiller James Remar, canadiske Deborah (Kara) Unger og svenske Jacqueline Ramel.

Optagelserne til »Fear X«, som er Refns tredje spillefilm efter »Pusher« og »Bleeder«, starter på mandag i Winnipeg i tyve graders kulde. Filmen er en international co-produktion med et budget på godt 40 millioner kroner, og når optagelserne er færdige i Canada i april, flyver hele holdet til det forhåbentlig mere forårslune Danmark for at skyde indendørsoptagelser i Nordisk Films Studier.