Ny Star Wars-trailer: »Jeg er helt ærligt lidt skuffet«

Star Wars-filmen The Last Jedi får premiere i december, men fredag udkom den første trailer for filmen. Filmkritiker Ida Rud erklærer sig lettere skuffet.

Foto: JOSH EDELSON

Filmen The Last Jedi, der bliver den ottende Star Wars-film, får premiere i december.

Fredag blev den første trailer til filmen imidlertid offentliggjort, og det har fået fans verden over til at dissekere de 2 minutter og 12 sekunder for hints om handlingen i filmen.

I traileren ser man figuren Rey, der tilsyneladende får jedi-træning, man ser den ø, hvor de sidste scener i The Force Awakens fandt sted, en maske, der går i stykker, en kampscene med lyssværd og kampe mellem rumfartøjer.

Se den officielle trailer her:

Få overraskelser

En af dem, der har set traileren, er Ida Rud, der med egne ord er livslang Star Wars-fan. Og så er hun filmanmelder og assisterende filmredaktør på Ekko.

»Der er ikke de store overraskelser, for Rey fandt Luke Skywalker i slutningen af The Force Awakens, og teasertraileren lægger meget op til hendes jedi-træning. På den måde slægter den meget The Empire Strikes Back på, hvor Luke blev trænet hos Yoda. Det, der er overraskende, er en mærkelig artefakt, der står i lys blandt mørke - hvad har det med Rey og jedierne at gøre? Man ser også prinsesse Leia, men kun bagfra, hvilket er ret elegant og hensynsfuldt, idet at Carrie Fisher døde for nylig.«

Så du er glad?

»Helt ærligt, jeg er lidt skuffet. Jeg kunne godt lide The Force Awakens, men den mindede utroligt meget om den allerførste Star Wars-film, A New Hope. Og hvis den nye så minder om The Empire Strikes Back, hvilket det umiddelbart tyder på, så bliver jeg ærgerlig, for så har de bare lavet den originale trilogi på en lidt anderledes måde.«

Indtil videre er der lavet syv Star Wars-film, men de er lavet i »forkert rækkefølge«. De første tre film var nummer 4, 5 og 6, så blev der lavet 1, 2 og 3, og de sidste tre film er altså nummer 7, 8 og 9.

»The Force Awakens« er den forrige film, som havde premiere for to år siden og som er nummer 7 i rækkefølgen. Den minder ifølge Ida Rud om den første film (der er nummer 4 i rækkefølgen) »A New Hope«.

»The Last Jedi« får verdenspremiere 14. december.