Ny skilsmissekomedie kommer godt fra start

TV 2s nye serie, »Bedre skilt end aldrig«, der er instrueret af Hella Joof, har masser af kvikke replikker og en bittersød genkendelighed.

Lad ham gå, lad ham løbe. Line (Maria Rossing) kigger langt efter Martin (Peter Plauborg) i TV 2s nye skilsmissekomedie »Bedre skilt end aldrig«. Foto: Kim Høgh Mikkelsen /TV 2. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Undskyld, jeg troede, det var et dyr, der kravlede på mig.«

Han vågner, mens hun ligger og vender og drejer sig i ægtesengen. Replikken siger det meste. Så langt ud er de kommet, ægteparret Line og Martin. Romantikken er foduftet. De har tabt gnisten. Ingen sex, tak, vi er gift! De har mistet det, de havde engang.

Og hun bliver da også enig om, at de er »vokset fra hinanden«, som de forklarer familien og vennerne til den stort anlagte, pinlige frokost, hvor de offentliggør skilsmissen og det nye arrangement, som skal træde i kraft, indtil de kan få solgt den gældtyngede murermestervilla:

Hver uge skiftes de til at bo ovenpå med parrets to døtre og katten, mens den anden har »friuge« i kælderen. Sådan er setuppet til TV 2s nye komedieserie »Bedre skilt end aldrig«, og den situation – separeret, men ikke væk fra hinanden – skal nok give rigelig med materiale til en fortsat serie, når gamle bindinger og nye muligheder kæmper med hinanden.

I det hele taget kom manuskriptforfatteren Mette Heeno godt fra start. Hun har forladt »Lærkevej«s kunstige komedieverden for i stedet at skrive sig tættere på virkelighedens ømme punkter med parforholdsproblemer, familiefnidder og grænseoverskridende betroelser, sådan som man nu langt om længe kan gøre det i moderne TV-serier.

Instrueret med let hånd

Og Hella Joof har instruret med let hånd. Der krydsklippes for eksempel på klassisk vis mellem mandesamtaler og kvindebetroelser. Og rollegalleriet, som indtil videre også tæller det umage par, vennerne Pernille og Rune (Katrine Greis-Rosentahl og Esben Dalgaard), Lines far og mor (Hanne Uldal og Anders Hove) samt den tilsyneladende uafsættelige lægesøster (Stine Schrøder Jensen) har lige tilpas med nuancer til, at vi interesserer os for dem.

I hovedrollerne er Maria Rossing og Peter Plaugborg et rigtigt godt par. Hun dominerer afsnittet, som man har indtryk af, at »generalen« længe har regeret over samlivet, balancerer glimrende mellem irriterende og irritabel, mellem det kontrollerende og det følelsesfulde. Sød og skrap. Og han er som mange mænd: på retræte og på evig løbetur.

Replikkerne er kvikke (»Din far vil bare være helt sikker på at få kræft, inden vi går ind«) og brugen af hashtags og mobilbeskeder, som seerne kan smuglæse, bidrager til fornemmelsen af, at »Bedre skilt end aldrig« er en bittersød komedie, der nok skal fange tiden i medgang og modgang.

Hvad: Bedre skilt end aldrig, Afsnit 1.

Hvor: TV 2, mandag aften kl. 20.45.