Ny radio ruller det tunge skyts frem

TV 2 Radio præsenterede sine programmer og radioværter for pressen i TV 2s hovedkvarter i Københavns Sydhavn. Der er premiere den 1. februar, og derfor profilerede kendte og ukendte ansigter den nye radiokanal, hvis ambition er at bide DR i haserne.

Camilla Miehe-Renard får til opgave at stå for morgenprogrammet.<br>Foto: Keld Navntoft. Fold sammen
Læs mere

Der er ingen tale om løstgående missiler, da Jens Rohde som administrerende direktør i TV 2 Radio byder pressen velkommen. Fra højttalerne lyder Martin Brygmanns specielkomponerede kendingssang. »En for alle både fattig og fin...«, lyder starten på omkvædet. Og så kommer hele musketérkorpset én for én. Kendte og ukendte blandet sammen. Nogle er helt klar på, hvordan man tiltrækker alle fotografernes blitzlys, mens andre står lidt beskedent i baggrunden.

Jens Rohde beskriver TV 2 Radios målsætning:

»Vi skal have 15 procent af den samtlige lytning i hele landet i målgruppen 21-50 år, som er den målgruppe, vi interesserer os for. Til sammenligning kan jeg sige af Sky Radio havde syv procent,« siger han.

Folk begynder at myldre rundt imellem hinanden. Casper Christensen har stillet sig ind i et studie og svarer beredvilligt på alle spørgsmålene.

Hvorfor hedder dit program »Kongen af Danmark«?

»Kongen af Danmark, Casper Christensen, det forsuttede mediebolche - det kan gå begge veje og være positivt og negativt. Man bliver nødt til at ophøje sig selv lidt og tro på, at det, vi siger, er noget, folk kan nikke genkendende til. Derfor er vi Kongen af Danmark i to timer,« siger han med henvisning til sig selv og sin makker Ricco Wickmann.

Camilla Miehe-Renard skal vække folk med et morgenprogram fra kl. 6.00-9.00 hver dag.

»Man er er lidt mere hudløs, og det er en bestemt stemning, der hersker om morgenen. Derfor er det så fedt at tage hånd om folks morgener, det er ligesom at få en gave. Folk risikerer at få en lortedag, hvis ikke du sender dem ordentligt af sted,« siger hun.

TV 2 Radio har sins egen komponist tilknyttet. Martin Brygmann og hans veldrejede popmelodi skal danne baggrund for de jingler, der skal ud i æteren.

»Det er første gang, at man ansætter én til at lave jinglerne selv. Det er aldrig sket før i Danmark. Det er uopdyrket land, og jinglerne har lydt på samme måde i 20 år. Det er altid noget med, at man påstår, det er verdens bedste radio, og det skal man jo også, men det kan godt gøres med et lille glimt i øjet,« siger han.

Han håber på fortsat at være tilknyttet TV 2 Radio og løbende videreudvikle sine jingles.

»En jinglepakke skal også undervognsbehandles en gang imellem,« siger Martin Brygmann.