Ny optagelse viser tv-stjernens vanvidsulykke: »Da de så vraget, troede de, han var død«

Da de så den tidligere 'Top Gear'-vært Richard Hammonds racerbil styrte 30 meter ned af en skrænt og flippe rundt flere gange i luften, før den brød i brand, troede hans kolleger, at han var død.

Richard Hammond (yderst til venstre), James May og Jeremy Clarkson. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEFAN HEUNIS

Lørdag kom det frem, at den tidligere 'Top Gear'-vært Richard Hammond var blevet fløjet på hospitalet efter en voldsom bilulykke i de schweiziske alper. Han havde deltaget i et løb tæt på byen St. Gallen i forbindelse med Amazon-serien 'The Grand Tour', som han er vært for sammen med sine to tidligere kolleger fra det populære bilprogram 'Top Gear' - Jeremy Clarkson og James May - da han i et sving pludselig mistede kontrollen over sin bil.

På stedet var både Jeremy Clarkson og James May, og de kunne fra deres plads se, hvordan den 47-årig tv-værts bil pludselig drønede ud over en skrænt og faldt 30 meter ned, røg tæt forbi et hus, vendte rundt flere gange, før den landede med bunden i vejret og brød i brand.

De to værter løb hurtigt hen til ulykkesstedet, og de troede til at begynde med, at deres kollega og ven var død.

Det fortæller produceren på 'The Grand Tour', Andy Wilman, til det engelske medie The Mirror.

»Jeremy og James løb begge hen til stedet lige efter, det var sket. Da de så vraget, der var brudt i brand, troede de, at Richard var død. Det var virkelig slemt,« siger han.

Heldigvis viste det sig, at der ikke var sket noget alvorligt med Richard Hammond.

Efter ulykken formåede han selv at kravle ud af bilen, før flammerne opslugte den. På hospitalet stod det klart, at han var sluppet mirakuløst for større skader og blot havde fået et brud på sin ene knæskal.

»De (Jeremy og James, red.) var rystede over, at han slap ud af det i live, for der er intet tilbage (af bilen, red.). Alle er så lettede. Hvis Richard havde været bare nogle få sekunder langsommere om at kravle ud af bilen, kunne han være blevet forbrændt,« siger Andy Wilman.

Det første, Richard Hammond gjorde, efter han kom på hospitalet, var ifølge The Mirror at ringe til sin hustru, Mindy, som han har to børn med, for at fortælle, at han havde det godt.

Jeremy Clarkson skrev samtidig på sin Twitterprofil, at Richard Hammond efter omstændighederne havde det godt.

'Det var den værste ulykke, jeg nogensinde har set, og den mest skræmmende, men helt utroligt og heldigt lader Richard til at være stort set ok', skrev han.

Det er langt fra første gang, at Richard Hammond er involveret i en alvorlig ulykke. I 2006 havnede tv-værten i koma i to uger, efter at han var forulykket i en drag-racer.

Efterfølgende fortalte han ærligt om, hvordan ulykken havde gjort ham deprimeret og havde resulteret i hukommelsestab på grund af skader på hjernen.

Så sent som i marts kom Richard Hammond også galt af sted i en motorcykelulykke i Mozambique, hvor han styrtede og eftersigende lå bevidstløs i flere minutter.

’The Grand Tour’ var i området for at køre banen til racerløbet ’Hemberg Hill Climb’, et løb der køres søndag, og som vil blive gennemført som planlagt.