Ny ølbar serverer gæsternes eget øl

Så kan du én gang for alle bevise, at du rent faktisk kan brygge øl. Sig velkommen til Københavns nyeste ølbar - Brewers Inc.

Måske din næste øl...? Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Øl-eksplosionen har for længst ramt Danmark. Hvert år bliver der slået rekorder i mikrobryggeriernes opfindsomhed, og der bliver sendt mere og mere kvalitetsøl på markedet.

Mange af hobby-bryggerne, der leger med malt, humle og gær derhjemme, har købt deres udstyr hos Maltbazaren, hvor ejeren Carsten Hyld i mange år har rådgivet og hjulpet dem godt på vej. Og lørdag d. 4. februar er han klar med en decideret ølbar - hvor han selvfølgelig kombinerer de ting, han ved allermest om.

Læs også: Guide: De 5 nye drikkesteder i København

»Vi har en stor talentmasse af virkelig dygtige håndbryggere i Danmark, der eksperimenterer med ølbrygning derhjemme. De laver både sjove eksperimenter og virkelig solide øl, og det vil vi gerne være med til at sætte fokus på med den her nye bar,« fortæller han.

Så den nye Brewers Inc. på Gormsgade 25 bliver også et sted, hvor hjemmebryggeren kan få lov til at 'optræde på en rigtig scene'.

Læs også: Guide: 10 lækre cocktailbarer i København

Man kan nemlig komme ind med eksemplarer af sin egen øl og opskrift, hvorefter et panel fra Foreningen Danske Øldommere én gang i kvartalet sætter sig godt til rette og smager sig gennem øllene. Og hvis man er god nok, ja, så kommer man altså på kortet hos Brewers Inc.

De får nemlig de udvalgte øl brygget i en mindre skala på Næstved Bryghus - hvorefter øllen så bliver solgt på Brewers Inc.

Hvis man bliver udvalgt til kortet, får man selvfølgelig betaling i form af et par fade af din egen øl, ølkuponer og et kontantbeløb.

Læs også: Tør du? Københavnsk restaurant serverer ret med tre af verdens stærkeste chilier

»Jeg tror virkelig på, at vi med Brewers Inc. har skabt en ny slags ølbar, der tager kunderne og deres dedikation alvorligt. Samtidig har vi også skabt et hyggeligt sted, hvor alle er velkomne til at kigge forbi og smage anderledes kvalitetsøl til fornuftige priser,« siger Carsten Hyld.

Opskriften til ens hjemmebryg bliver også hængt op, så andre bryggere kan give sig i kast med den.

Læs også: Københavnsk burger kåret som en af verdens 27 bedste

»Vi skaber her et sted, hvor det er oplagt at mødes og smage på øl, mens man snakker om, hvordan man laver den. Vi tror, at kunderne vil inspirere hinanden til at lave endnu bedre øl, og samtidig håber vi, at endnu flere vil kaste sig ud i at brygge øl derhjemme. Det er nemlig sjovt og i virkeligheden ikke særlig svært, « forklarer han

Brewers Inc. har 16 fadølshaner, og en del af dem er reserveret til 'hjemmebryg fra gæstene' plus de serverer mikrobryg fra ind- og udland til priser omkring 40-60 kr. for en halv liter.

Læs også: Guide: Her kan du spise i Kødbyen

Hvad: Brewers Inc.
Hvor: Gormsgade 25, Nørrebro
Hvornår: Åbner lørddag d. 4. februar
Hvordan: Læs mere her