Ny millionplan: Mere albuerum på cykelstierne

Københavns Kommune vil forbedre forholdene for dig og din jernhest. Se de udvalgte strækninger her.

Cykler i København. Her ved Dronning Louises Bro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kender du det? Trafikken er tung, cykelstierne trange og du har måttet opgive dit dovne morgen-jeg for at begive dig af sted på jernhesten 10 minutter tidligere end sædvanlig, fordi der bare er så mange andre cyklister i morgentrafikken, som sænker din fart.

Det tror vi nok, at du kender.

Men heldigvis er der håb forude. Københavns Kommune har netop startet arbejdet på en ambitiøs plan, der skal forbedre forholdene for cyklister på en række af byens gader i det centrale København.

Se billederne: København får ny bydel

Projektet søsættes i forbindelse med nye tal, som viser at indbyggertallet i København vil stige med 100.000 frem mod 2025, hvilket selvfølgelig kommer til at medføre en stigning af cyklister.

Indtil videre er der afsat 1,5 millioner kroner til projektet, så det i fremtiden vil være attraktivt at tage cyklen på arbejde.

De udvalgte strækninger, der er på projektets tegnebræt, inkluderer Tagensvej – Fredensbro,  Torvegade – Knippelsbro, Nørregade – Nørre Voldgade, Jagtvej – Nørrebros Runddel, Vesterbrogade – Stenogade og H.C. Andersens Boulevard – Jamerplads.

Tjek også: Hyggelig ny café sælger cykler, kaffe og striktrøjer

Dog vil alle trafikanter dvs. cyklister, gående, kollektiv trafik og bil, kunne give deres besyv med, før eksperterne sætter sig godt til rette ved tegnebrættet og formulerer fremtiden for vores kære gader.