Ny James Bond-bog skrives af afløser for død Ian Fleming

Det er 100 år siden Sir ian Fleming, som skrev bøgerne bag James Bond filmene, blev født. Den britiske forfatter Sebastian Faulks skal nu skrive den 15. bog om den engelske gentleman-agent. En efterkommer af Fleming er gift med baronessen på Valdemar Slot.

Ian Fleming, forfatteren til bøgerne om agent 007 James Bond. Nu erstattes han som Bond-forfatter af Sebastian Faulks. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sir Ian Flemming (1908-64) er en verdensberømt britisk forfatter, men hans romanfigur James Bond er endnu mere kendt.

Næste år er 100-året for forfatterens fødsel, og i den anledning har hans arvinger nu bedt en nulevende forfatter om at skrive en ny James Bond bog - den 15. i rækken. Valget er faldet på britiske Sebastian Faulks, der har skrevet bl.a. »Charlotte Gray« og »Men fuglene synger alligevel« (»Birdsong«).

Sebastian Faulks blev hyret til at give Bond nyt liv allerede sidste år, men først i går blev det offentliggjort.

Den nye roman får titlen »Devil May Care«, skriver BBC News. Den finder sted i »flere af verdens mest spændende byer« og foregår under Den Kolde Krig. Den nye roman udkommer den 28. maj næste år præcis på Sir Ian Fleming fødselsdag.

Sebastian Faulks (54) siger, at den nye bog bliver »ca. 80 pct. Fleming«. Han indrømmer, at han var overrasket, da han sidste sommer blev udvalgt til opgave.

»Jeg fortalte, at jeg ikke havde læst Bond-bøgerne, siden jeg var 13 år, men at jeg hvis jeg genlæste dem og stadig syntes om dem og troede på, at jeg ville kunne skrive noget med samme litterære åre ville overveje tilbuddet,« siger Sebastian Faulks.

Han endte med at tage imod tilbuddet og har, fortæller han til BBC News, forsøgt at genskabe Flemming heltefigur og hans sprøde, detaljerige og journalistiske fortællemåde.

Flemmings første Bond bog, »Casino Royale«, udkom i 1953 og den sidste, »100.000 er budt, James Bond« i 1966. Nu 42 år efter kommer så den næste.

Sir Ian Fleming var uddannet både på universitet Eton og militærakademiet Sandhurst, der begge er britiske eliteinstitutioner. Han virkede selv som udenrigskorrespondent, spion for den britiske efterretningstjeneste MI6 og børsmægler. Hans Bond bøger er blevet filmatiseret med kendte skuespillere som Roger Moore, Sean Connery, Pierce Brosnan og senest Daniel Craig i hovedrollen som manden med »License to kill«.

Fleming har i øvrigt en efterkommer med danske forbindelser. Den stenrige Rory Fleming er gift med baronesse Caroline Fleming, arving til Valdemar Slot på Tåsinge. TV2 sender i øjeblikket en serie udsendelser om baronessen og hendes familie.

Det vides endnu ikke, om den nye Bond bog skal filmatiseres.