Ny hæder til Danmarks eneste sølvbjørn-skuespiller

28-årige Mikkel Boe Følsgaard, der sidste år blev Bedste Skuespiller 2012 ved Berlinalen, blev atter hædret på scenen i Berlinalen.

Den danske skuespiller Mikkel Boe Følsgaard (tv.) modtager her et Shooting Star 2013-trofæ fra den franske skuespillerinde Julie Delpy og den amerikanske skuespiller Ethan Hawke under den 63. Berlin International Film Festival (Berlinale) i Berlin, Tyskland mandag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: SVEN HOPPE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Han var ikke færdig med sin skuespilleruddannelse, da den Mikkel Boe Følsgaard sidste år gik på scenen i festivalpaladset ved den afsluttende ceremoni under Berlinalen for at modtage en sølvbjørn som årets bedste skuespiller, den eneste dansker der endnu har haft den fornøjelse.

Da Berlinale-juryen overrakte sølvbjørnen, karakteriserede de skuespilleren på følgende måde:

»I Følsgaards første rolle tog hans omhu med detaljerne vejret fra publikum. Vi ser ham aldrig skabe følelser, de er der bare.«

Og i aftes måtte han atter på samme scene for at blive hædret som en af dette års såkaldte Shooting Stars på festivalen.

Prisen gives hvert år til ti europæiske skuespillere der alle har udmærket sig på film, og prisen skal både fungere som karrieremæssig løftestang for skuespillerne, og for den europæiske filmindustri, hvis filmstjerner indimllem kommer til at stå lidt i skyggen af Hollywoods. Bare ikke mandag aften i Berlin.

De to etablerede stjerner Ethan Hawke og Jule Delphy præsenterede deres unge kolleger, der festivalen igennem har været til med møder med internationale filmproducere og agenter. Mikkel Boe Følsgaard fik Sølvbjørnen i 2012 for sin rolle som Christian VII i Nikolaj Arcels oscarnominerede »En Kongelig Affære«, og har blandt andet en kommende rolle i Mikkel Nørgaards "Kvinden i buret" der har premiere i år.