Ny eventbiks og bar åbner i Sydhavnen - holder åbningsfest med hemmelig artist

Sydhavnen får en ny biks, hvor nærmest alt kan lade sig gøre. Forvent gadefester og masser af sjov.

Southie knokler for at blive klar med indretningen til åbningsweekenden 19. og 20. januar. Fold sammen
Læs mere

I weekenden åbner det nye sted Southie dørene til en hule af energi i Sydhavnen.

Men det er faktisk ikke så nemt at beskrive Southie. Det er ikke en klassisk café, da der ikke serveres mad. Måske er det nærmere en bar, hvor man kan få lækker kaffe, øl og champagne. Samtidig er stedet også en butik med fokus på tøjmærket Dickies og få andre brands. Man kan vel bedst betegne det som en multifunktionel eventcafé, hvor alt kan ske.

Manden bag Southie er Peter Sørensen. Han er eventmager, rapper og nu altså også ejer af Southie.

Se billederne fra Reality Awards: Branderter, babes og brækspande

»Southie er en sammensmeltning af flere ting. Jeg er eventmager, og nu har jeg mit eget sted til at lave skøre events,« fortæller han.

Hvorfor har du valgt at åbne et sted i Sydhavnen?

»Jeg er selv fra provinsen, og Sydhavnen er det eneste i København, der på en måde stadig minder om det. Sydhavnen er også den sidste originale bastion i Købehavn. Både på godt og ondt. Herude kommer alle typer, også den ene skøre efter den anden. Man sulter efter events herude, og der sker ikke så meget i gadebilledet, men det vil jeg gerne lave om på«.

Hvad kan man forvente, at der kommer til at ske på Southie?

»Alt fra lanceringer af nye computerspil til bogsigneringer, temafester, koncerter og gadefester. Her er plads til alle skøre ideer. Vi har også en lille terrasse og en scene ude foran, så der kan spilles små koncerter og holdes gadefester med kulørte lamper,« forklarer Peter Sørensen.

Læs også: Svensk sangerinde laver #metoo-koncert på københavnsk filmfestival

Kaffe og øl

Southie er et lille sted på 75 kvm, og her er ikke noget menukort. Her kan man drikke økologisk, dansk fairtrade-kaffe til 20 kr. Og der er hverken latte eller andre fancy sager. Kaffen fås blot sort eller med mælk.

Af andre drikkevarer kan nævnes nostalgiske klassikere som Cocio og Jolly Cola, men her er også champagne samt øl fra bryggeriet Skands.

Foruden varer fra Dickies er der en afdeling for merchandise. Under hashtagget #vihylderikoner kan man gøre seje fund, hvis man f.eks. lige står og mangler en Game of Thrones-kop. Alt i Southie har en historie. Hvad enten det er det skiftende merchandise, champagnen på hylden eller øllet i baren.

Af musik kan man forvente en skøn blanding, da der ikke er fokus på særlige genrer.

»Det kan være alt. Bare det har en historie. Når vi holder champagnefest kan det være gammel fransk musik: Det kan også være et band, der spiller klassisk folkemusik. Vi vil samle glade mennesker, og der er plads til det hele,« siger Peter Sørensen.

Læs også: U2 kommer til København i september

Southie holder åbent mandag-lørdag, og man kan altid kigge forbi før en koncert, eller hvis man bare vil hænge lidt med vennerne.

Southie åbner dørene med fest hele weekenden 19. og 20. januar. Her kan man opleve masser af livemusik fra bl.a. Manus Bell og Pato. Fredag kl. 17 går en hemmelig gæst på scenen. Han beskrives således: denne mand er kendt for at vælte hele landet med sit højenergiske liveshow.

Følg eventen på facebook her.

Hvad: Southie - åbningsfest
Hvor: Borgbjergsvej 54, 2450 Kbh. Sv.
Hvornår: 19.-20. januar kl. 12-22
Åbningstider: Mandag 10-15, tirs-tors kl. 10-18 og fre-lør kl. 10-22. Søndag lukket.