Ny dyst i København: Kom på sjov spion-skattejagt på Kastellet

Nu kan du opleve Kastellet på en helt ny og underholdende måde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi står på Kastellet, et af verdens ældste fæstningsanlæg, der stadigvæk er i brug. Den bevogtes dagligt af bevæbnede soldater,

Normalt forbinder københavnere de over 350 år gamle fem grønne volde og hyggelige gamle røde huse med landsbyidyl og historiske dage. Men virkeligheden er, at herinde gemmer der sig faktisk stadigvæk seriøse militære typer, som tager sig af Danmarks sikkerhed, blandt andet Forsvarets Efterretningstjeneste.

Og lige præcis al det hemmelighedskræmmeri er udgangspunktet for vores besøg. Vi skal nemlig igennem et gådespil forklædt som skattejagt. »Den skjulte krig«, hedder det.

Læs også: Nyt gådespil sender dig på spændende jagt på Christiansborg Slot

»Al krig handler om information og misinformation,« får vi at vide. »Og der er en dobbeltagent i jeres lille gruppe her. Hvis I får afsløret dobbeltagenten vinder I, hvis ikke, vinder dobbeltagenten. God tur,« fortæller Mads Lind, direktør i Mystery Makers og giver os et kort over Kastellet.

Således begiver man sig ud på skattejagt som et hold, men også mod hinanden i et setup, der er helt perfekt til at ryste grupper sammen – det være sig enten polterabender, firmaudflugter eller bare familier, der elsker at jage de rigtige svar.

Undervejs igennem det ca. to timer lange spil bliver man sendt fra Kastellets ene ende til den anden, mens man skal løse forskellige discipliner, både mentale og fysiske. Man bliver nødt til at arbejde sammen, men også hele tiden være på vagt overfor den forbandede dobbeltagent, som måske kommer med forkerte oplysninger.

Mystery Makers har allerede etableret sig som nogle af landets absolut bedste gådeudviklere. De var de første herhjemme, der introducerede de såkaldte escape-rooms, og de er også klart de mest ambitiøse.

Selvom gådespil er leg for voksne tager Mystery Makers det meget seriøst og har både historikere, sociologer og andre eksperter på deres område med inde over, når de laver nye tiltag.

Læs også: København har fået nyt klasse mystery-room

Det kan man tydelig mærke under skattejagten, for man spiller ligesom i to plan – et i den fysiske verden, hvor alle opgaverne skal løses, men også på det psykiske plan, hvor man hele tiden bliver i tvivl om informationerne fra de andre deltagere og således udvikler en sund skepsis – alt imens man lærer historiske fakta om området og psykologisk krigsførelse.

Man får tilsendt Mystery Boxen, så man skal bare booke et tidsrum, hvor man vil på skattejagt. Man skal være mellem 4-8 spillere, men mange flere kan spille samtidig, så købes der bare flere bokse, og holdene kører deres eget spil. Det koster fra 250 kr. pr. person at tage på spionjagt på Kastellet.

»Du er dobbeltagent!, Nej, DU er dobbeltagenten!!,« står vi og råber og peger fingre af hinanden, da vi er nået til sidste opgave, og dermed spillets afslutning.

»Det løøøøgn,« udbryder nogle, da hemmeligheden afsløres. Vi er blevet taget ved næsen af dobbeltagenten og har dermed tabt krigen – til gengæld har vi grint, tænkt og leget os igennem skattejagten og haft en fest – og det er vel også en slags sejr.

Hvad: Den skjulte krig
Hvor: Kastellet, København
Hvornår: Alle dage fra 06-22
Hvor meget: Fra 250 kr. pr. person
Hvordan: Læs mere her og book tid hos Mystery Makers.