Ny danmarkshistorie vækker begejstring

Både almindelige TV-seere og professionelle anmeldere tager godt imod serien »Historien om Danmark«, der havde premiere søndag på DR 1.

I næste afsnit af »Historien om Danmark« er Lars Mikkelsen på besøg i Vikingetiden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Bravo«, »er fuldstændig blæst bagud« og »fortræffelig historieformidling. Fin balance mellem det tørt saglige og den moderne formidlingsform med animationer og skuespillere.«

Sådan lyder nogle af reaktionerne på Facebook, efter at DR søndag sendte det første afsnit af den nye historiske serie »Historien om Danmark«.

Helt overordnet er seerne meget begejstrede, viser deres reaktioner på de sociale medier, og de professionelle anmeldere vender også tommelfingeren op.

I Berlingske får »Historien om Danmark« fire stjerner.

»Udsendelsen er alt i alt underholdende og seriøs og kan nemt vække den historiske interesse hos yngre generationer med sin blanding af dramatisering og videnskabelig snak,« skriver Berlingskes anmelder, Bent Blüdnikow, om TV-serien.

Politiken tildeler åbningsafsnittet af den historiske serie fem hjerter ud af seks mulige.

»Det er et clou at lade (Lars) Mikkelsens begejstring for land og folk bære fortællingen og velgørende, at han fra tid til anden træder tilbage og lader fagfolk selv forklare,« skriver Bo Lidegaard i sin anmeldelse i Politiken, som han runder af med følgende ord:

»Foreløbig har vi kun set et enkelt afsnit - og måske et af de sværeste. Men fortællingen har fundet et toneleje, der lover godt for resten af serien. Vi kan rolig sætte os til rette i sofaen. For til syvende og sidst har de fleste af os det som Peter Plys: Vi vil gerne høre en historie, og den skal helst handle om os selv.«

Det første afsnit af »Historien om Danmark« handlede om stenalderen, og i sæsonens næste fire afsnit vil skuespiller Lars Mikkelsen, der er en gennemgående figur i serien, føre seerne frem til Reformationen. Herefter holder serien en pause for at vende tilbage med yderligere fem afsnit til august.