Ny chef skal sætte fokus på etikken i DR

Danmarks Radio opretter ny stilling som etikchef, der skal sikre, at DRs programmer afspejler institutionens etiske regelsæt.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Radio har fået en etikchef, og hun hedder Inger Bach.

Det er en nyoprettet stilling med direkte reference til generaldirektøren. Etikchefen skal blandt andet være med til at »sikre et større fokus på og bredere kendskab til medieinstitutionens etiske retningslinjer«, som det hedder i en pressemeddelelse fra DR.

»I en moderne medieinstitution skal journalister, programmedarbejdere, redaktører og samarbejdspartnere hver eneste dag afveje svære etiske dilemmaer. Derfor er det vigtigt, at vores etiske retningslinjer står som et tydeligt pejlemærke for alle,« siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Den nye etikchef ser frem til at kunne gå målrettet til opgaven.

»Etikken er en vigtig rettesnor for vores arbejde. Ikke mindst fordi der går en lige linje fra vores etik til vores uafhængighed og troværdighed, som er selve fundamentet for DRs virke. Derfor vil jeg også arbejde for, at vores programetik bliver en mere central del af vores bevidsthed, når vi skaber nye programmer, og når vi dækker nyhederne herhjemme og i verden omkring os,« siger Inger Bach, der kommer fra en stilling som direktør i DR Danmark.

DR har haft flere etiske dilemmaer inde på livet den senere tid, blandt andet da TV-avisen i januar bragte billeder fra en arrangeret demonstration foran retten i Hjørring, hvor frustrerede borgere med bannere udtrykte vrede over ledelsen af den krakkede bank EBH Bank. TV-avisen undskyldte for at have bragt billederne, som var planlagt af et andet selskab til brug i en dokumentarudsendelse.

Inger Bach, der også er formand for DRs programetiske udvalg, tiltræder sin nye stilling 8. april.