Ny ballade om Wonderful Copenhagen

Flere medlemmer af Wonderful Copenhagens bestyrelse kritiserer, at de ikke blev informeret i sag om lån for over 32 mio. kr. i forbindelse med Eurovision.

Det polske bud på en grandprix-vinder ved årets Eurovision Song Contest i København. Foto: Tobias Schwarz/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Bernhard Jørgensen er som direktør for Wonderful Copenhagen endnu en gang kommet i modvind. Flere medlemmer af turistorganisationens bestyrelse er kritiske over for, at de ikke blev informeret om de lån på i alt 32,1 mio. kr., som Lars Bernhard Jørgensen tog kort tid inden afholdelsen af Eurovision-showet i B&W-hallerne på Refshaleøen i maj.

»Vi blev først orienteret om det efterfølgende. Hvis man som bestyrelsesmedlem ikke får de dokumenter, man først senere bliver opmærksom på, at man burde have haft, så er det klart, at man føler, man har manglet noget,« siger regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden og medlem af Wonderful Copenhagens bestyrelse, Per Roswall (V).

I sidste uge trak bestyrelsesmedlem Allan Agerholm, der er direktør for Bella Center, sig ligefrem fra bestyrelsen i protest.

»Jeg opponerede mod den meget mangelfulde information, vi i bestyrelsen har fået i forløbet omkring Eurovision,« siger Allan Agerholm.

Bestyrelsesmedlemmernes kritik har fået flere partier til at rette skytset mod Lars Bernhard Jørgensen. SFs regionsmedlem Lise Müller udtalte i Metroexpress i går, at Lars Bernhard er »færdig«, hvis han har taget så store lån uden om bestyrelsen.

De fremlagte dokumenter

Men ifølge de dokumenter, DR efter massivt pres forleden lagde frem, har den daværende bestyrelsesformand, Michael Metz Mørch, været informeret. I et brev den 30. april bekræftede Michael Metz Mørch således gælden. Og dermed har Lars Bernhard Jørgensen gjort det, han er forpligtet til, vurderer en juridisk ekspert.

»Har direktøren råbt vagt i gevær over for bestyrelsen i tide, så har direktionen gjort det, den skal over for tilsynsorganet,« siger Michael Wallin, der er advokat og har fulgt sagen om det økonomiske kaos efter Eurovision-showet tæt.

At hele bestyrelsen – og ikke kun formanden – får besked, er bestyrelsesformandens ansvar, siger han.

»Går direktionen i rette tid til bestyrelsesformanden og siger, vi har et problem, så ligger problemet på bestyrelsesformandens bord, der skal foretage det videre fornødne,« siger han.

Michael Metz Mørch trak sig i august som formand for bestyrelsen i kølvandet på den økonomiske ballade om Eurovision-showet.

Hverken Allan Agerholm eller Per Roswall fra Wonderful Copenhagens bestyrelse vil placere ansvaret for den manglende information.

»Jeg vil ikke hænge nogen bestemt ud, men det er klart, at det ikke er optimalt, den måde det er foregået på,« siger Per Roswall, og samme melding kommer fra Allan Agerholm.

»Jeg har ikke belæg for at rette kritikken mod nogen bestemte personer. Det er Rigsrevisionens ansvar at gøre det.«

Lars Bernhard Jørgensen selv ønsker ikke at udtale sig, men forklarer gennem sin pressemand, at han under hele forløbet har informeret bestyrelsesformanden.