Nu vil Bob Dylan gerne sige tak for nobelprisen

Ifølge et tweet fra Det Svenske Akademi, har Bob Dylan indleveret en tale som vil blive læst op under nobelpris-banketten.

Bob Dylan har skrevet en takketale til lørdagens nobelprisuddeling. EPA/JIM LO SCALZO Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM LO SCALZO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter lange spekulationer i medier og blandt fans, om hvorvidt Bob Dylan vil dukke op for at modtage sin nobelpris, står det nu fast, at den 75-årige sangskriver ikke har tænkt sig at være der i egen person. Til gengæld har han allerede leveret en takketale til begivenheden, fortæller nobelpriskomiteen i en officiel tweet.

Ifølge tweetet har Bob Dylan, der officielt skal modtage nobelprisen i litteratur den 10. december, indleveret en tale som vil blive læst op under banketten af en stedfortræder, idet sangeren ikke selv vil være til stede.

Bob Dylan har været meget fåmælt om sin nobelpris, og først fem dage efter offentliggørelsen af pristildelingen, stod der en note om prisen på sangerens hjemmeside, en note som dog blev fjernet kort efter. Senere blev rocklegenden kritiseret af et medlem af Det Svenske Akademi, Per Wästberg, der kaldte Bob Dylans attitude “for uhøflig og arrogant”. Først efter to uger ringede Bob Dylan til akademiets sekretær, Sara Danius, og erklærede at han påskønnede æren.

“Nyheden gjorde mig mundlam,” forklarede han.

Den 16. november erklærede han, at han ikke ville være i stand til at deltage i ceremonien, på grund af “andre engagementer”. Hvem der så oplæser Dylans takketale, vil blive afsløret på lørdag når prisen overrækkes.