Nu kan du streame Egon, Dirch og Lille Per

Nordisk Film lancerer en ny streamingtjeneste med danske filmklassikere fra 1930erne og frem. Efterspørgslen på de danske filmperler er nemlig voksende.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Savner du at se Egons geniale planer gå galt i filmene om Olsen Banden? Er der brug for et gensyn med Lille Pers tophue? Eller det bare ved at være længe siden, du oplevede Dirch Passers ikoniske præstation som babyen i hoppegyngen?

Så er der godt nyt til dig.

Nordisk Film lancerer en ny streamingtjeneste med et udvalg af danske filmklassikere fra 1930erne og frem til 00erne. Tjenesten får navnet Dansk Filmskat og går i luften onsdag.

»Vi har i en årrække kunnet mærke en kæmpe interesse for gamle, danske film, Det er som om, de har en særlig plads i danskernes hjerter, og derfor vil vi gøre dem mere tilgængelige på en filmtjeneste,« fortæller redaktør hos Nordisk Film Kasper Rasmussen.

Seertallene viser, at rigtig mange danskere samles om TVet, når en gammel klassiker ruller over skærmen.

»Vi har derudover også oplevet, at flere af dem, der anvender streamingtjenester i dag, efterspørger danske titler - særligt de ældre film,« siger Kasper Rasmussen.

Sigtet med etableringen af streamingtjenesten har blandt andet været at give danskerne nem adgang til den danske kulturarv.

»De seneste 80 års danske film er en del af vores kulturelle historie. Og ved at dykke ned i denne her skat får man et unikt indblik i udviklingen af det danske samfund - sproget, moden, kønsrollerne og teknologien. Det er en stor motivation for at lægge de her film ud på nettet,« forklarer Kasper Rasmussen.

Et abonnement på Dansk Filmskat koster 49 kroner om måneden. Tilmelder man sig inden 1. april, kan man få den første måned gratis.

Filmperlerne er blevet digitalt restaureret og kan ses på både computer, tablet og smartphone.