Nu kan du igen komme på gløgg-rundfart i Københavns kanaler

Kalder alle gløgg- og juleelskere! Byens Bedste-nominerede Hey Captain er klar med endnu en omgang juletur i kanalerne med masser af gløgg.

Få varmen, når du tager på kanalrundfart med varm gløgg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Først kom kanalrundfarten, så kom rosérundfarten, og sidste år blev det endda muligt at komme på gløggrundfart i Københavns kanaler.

Nu er sæsonen for lyserøde sommerdrinks slut, og derfor vender julens varme favorit tilbage. Torsdag 1. november søsætter Hey Captain igen den populære gløgg-rundfart, hvor man kan lade sig sejle rundt i byens kanaler og opleve julelysene fra vandsiden.

Hey Captain lancerede i 2017 rosérundfarten og gløggrundfarten i Københavns Havn, og tidligere i år var det populære koncept blandt de nominerede i kategorien Byens Bedste Urbane Initiativ, da AOKs læsere og jury kårede Byens Bedste 2018. Men hvorfor har Hey Captain egentlig lavet en kanalrundfart med gløgg?

»Om vinteren går folk i hi, og vi ville gerne lave en mulighed for, at man kan komme ud i byen, selvom det er koldt. Og det er ikke en kold tur,« siger Casper Junge fra Hey Captain.

»Vi vil gerne skubbe grænserne for, hvad kanalrundfart kan være. Vi vil gerne løfte det til noget mere. Det må ikke være ligegyldigt. Vi kigger på at lave flere specialture. Der er mange muligheder. Det skal være hyggeligt og dejligt, og folk skal blive glade af det«.

Se også: Her er alle vinderne af Byens Bedste 2018

Om bord i de mørkeblå både er der tæpper, som man kan pakke sig ind i, og alle bådene er overdækkede, så der er ingen grund til at frygte vinterkulden. Der sejles i alt slags vejr, og på turen kan man både lytte til gode københavnerhistorier og skøn julemusik.

I hver båd kan der maksimalt være 12 personer, så gløgg-rundfarten er mere intim end den traditionelle kanalrundfart.

Det koster 200 kr. pr. person for en times sejlads og gløgg. Er man ikke til gløgg, kan man lune sig med en omgang varm kakao med masser af flødeskum.

Turen starter ved Ofelia Plads, hvor man checker ind ved Hey Captains blå retro-bil. Gløggrundfarten sejler fra 1. november til 16. december. Vær opmærksom på, at der er ikke er gløgg om bord, hvis du booker en sejltur med Hey Captain på en dato før 1. november.

Hvad: Kanalrundfart med gløgg
Hvor: Kvæsthusbroen/Ofelia Plads
Hvornår: Fra 1. november til 16. december
Hvordan: Det anbefales, at man køber billetter online på heycaptain.dk. Alternativt kan man prøve lykken ved den blå billetbil på Ofelia Plads.