Nu kan du downloade serier på Netflix

Streaming-tjenesten tilbyder nu download af sine egne serier - men kun til mobile enheder.

The Crown - en af de Netflix-serier, der nu kan downloades. Ivar Carstensen (IC@berlingske.dk) Fold sammen
Læs mere

Netflix er ikke længere bare en streaming-tjeneste. Fremover kan man også downloade en del af den verdensomspændende film- og seriekanals tilbud, meddeler tjenesten nu på sin hjemmeside.

Ifølge udviklingschef Eddy Wu har Netflix længe fået henvendelser fra kunder, der ønskede at kunne fortsætte binge-seningen på lange flyrejser eller andre steder, hvor netforbindelsen er for ringe til at kunne streame serier, uden at det hele blev hakket og frosset i stykker. Derfor tilbyder man nu download-muligheden for de serier, der er produceret af Netflix.

»Mange af dine favoritserier og film kan allerede downloades. For eksempel »Orange is The New Black«, »Narcos« og »The Crown« kan downloades fra i dag,« skriver Eddie Wu på Netflix’ hjemmeside. Og der er flere på vej, lover han.

Download-funktionen dukker op som en lille knap ved siden af play-knappen, men den er kun tilgængelige på Android og iOS, altså på mobiltelefoner og tablet, mens PC-brugere ikke kan downloade serierne. Og man skal heller ikke altid regne med at få den samme videokvalitet ved download, skriver flere internetmedier.

Netflix har hidtil afvist at tillade brug af kanalen offline, men der menes at være flere årsager til, at man nu skifter holdning og går i fodsporene på andre streaming-tjenester som f.eks Spotify, der længe har tilladt offline-brug.

Dels er tjenesten de seneste år ekspanderet til flere lande – i dag kan man finde Netflix i 190 lande – og flere af dem har mange steder ret ringe netforbindelser, der gør det svært for en streaming-tjeneste at slå igennem. Samtidig mærker man den intensiverede konkurrence fra Amazon Video, der ikke lægger skjul på, at man gerne vil ind og overtage nogle af Netflix’ markedsandele. Og på Amazon har man længe tilladt download af kanalens egne produkter.

Amazon Prime Video er foreløbig ikke tilgængelig i Danmark, men forventes at blive det inden længe, efter at Amazon har meddelt, at man forventer at skulle nå ud i 200 lande. Specielt på filmsiden har Amazon været aktiv og finansierer blandt andet danske Nicholas Winding-Refns seneste »Neon Demon«, mens de på seriefronten byder på serier som den prisbelønnede »Transparent« og snart åbner for Jeremy Clarksons nye bilprogram.