Nu er det Familien Jul igen

I en flot film nummer to om Familien Jul undgår vi kun med nød og næppe det juleklistrede, men børneskuespillerne er vældig gode.

Stillfoto fra Familien jul Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lidt mere end 150.000 danskere så ”Familien Jul” i biograferne for to år siden. Nu er det måske tid til en tur i julemandens kane igen. Pelle Krusbæk spiller stadig Hugo og Herman Knop spiller stadig nissedrengen Pixy, og det gør de uhyre sødt og dygtigt. Børnene lever sig ind i hver eneste sætning og hver eneste scene, og det gælder for så vidt også alle de andre børn i filmen. Cadeau til casteren. Det er hyggeligt, når der tales nissevolapyk og dertil er filmen som helhed ret flot produceret. Men så slipper superlativerne også op. Moralen om at man skal huske at være venner ”helt ind i hjertet” lyder som en pleonasme fra et krisemøde hos Disney og dialogerne falder noget tungt. Når det vil være åbenlyst for selv en fire-årig, at to børn er glade for at møde hinanden, hvorfor skal en af dem så absolut udbryde: ”Jeg er så glad for at se dig!” Nissebørnene spilles af børn, mens de voksne nisser spilles af dværge, hvilket har et utilsigtet komisk skær over sig, fordi det ganske enkelt ikke passer sammen. Heller enten eller end sådan en sammenblanding. Og så bliver Hugos storebror kaldt ”Lækkermås” mindst fire gange. Det vil selv for små børn i den primære målgruppe være lidt for meget overfordring med babyvælling.

Hvad: Familien Jul i nissernes land. Hvem: Instruktør: Carsten Rudolf. Medvirkende: Pelle Krusbæk, Herman Knop, Paw Henriksen, Marie Askehave. Hvor: Premiere over hele landet.