Nu bliver Dirch Passers liv til en komedie

Komikeren Andreas Bo kan fra næste år opleves i rollen som Dirch Passer i ny musical, som skal på turné i hele landet.

I anledning af Dirch Passers 90-års fødselsdag i 2016 sætter Peter Langdal en stor musikalsk teaterforestilling op om Passer med urpremiere i Glassalen i Tivoli. Andreas Bo, der skal spille hovedrollen som Dirch Passer, fotograferet på pressemødet torsdag d. 22 oktober 2015 på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der sidder to mand på en tømmerflåde.

Og når du læser den sætning, ser du formentlig et velkendt ansigt for det indre øje. Af en mand. Som er blevet kaldt »det morsomste menneske, der nogensinde har levet i Danmark«. Og »dansk komiks svar på Jellingestenen«.

Dirch Passer. En myte. Og næste år også en musical. Eller for at være helt præcis: En »musikalsk komedie«, som folkene bag »DIRCH« har valgt at kalde den stort anlagte forestilling, som ser dagens lys i anledning af, at Dirch Passer ville være fyldt 90 år i 2016.

Det er Thomas Langkjær Entertainment, som sammen med Live Nation og Black Box Theatre i Holstebro har slået pjalterne sammen om at skabe »DIRCH«, som byder på stribevis af monologer, sketcher, dansepiger, liveorkester - og en lang række kendte skuespillere på scenen.

Torsdag blev det samlede »cast« præsenteret for offentligheden, og i hovedrollen som Dirch Passer får instruktør Peter Langdal lov til at arbejde med skuespiller og stand-up-komiker Andreas Bo.

»Jeg tror ikke mange tænker på, hvor mega en rock-stjerne Dirch Passer var i sin samtid. Der var ham og så alle de andre. Det glæder jeg mig til at fordybe mig i, og derfor var jeg både stolt og glad, da jeg blev tilbudt opgaven,« siger Andreas Bo.

Og når man siger Dirch, så siger man jo også Kjeld. Med efternavnet Petersen. Dirch Passers »partner in crime« gennem en stor del af karrieren skal spilles af Troels Lyby, mens Robert Hansen får lov til at give den som Ove Sprogøe. Blandt de øvrige medvirkende ses Carsten Bang, Kaya Brüel, Mathilde Norholt og sangerinden Sys Bjerre - hende med »Malene« - som får sin debut på de skrå teaterbrædder.

»DIRCH« er baseret på forlægget til spillefilmen af samme navn, som i 2011 blev en kæmpe succes og solgte næsten en halv million biografbilletter.

Forestillingen får premiere 16. august 2016 i Glassalen i Tivoli - samme sted, hvor Dirch Passer 3. september 1980 faldt om og døde under Tivoli Revyen, 54 år gammel.

Efter en måned i København drager forestillingen på turné til Holstebro, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus.

Og »Tømmerflåden«? Den er - naturligvis - med på rejsen.