Nu åbner Tivoli

Tivoli er klar til en ny sæson. Årets store, nye seværdighed er de tre nye forlystelser i "Det Muntre Hjørne".

Foto: Kasper Olsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

“Mon ikke man skulle springe morgenmaden over,” er den første tanke, der melder sig på en morgen, hvor dagens første opgave er en prøvetur i Tivolis nye forlystelse, Aquila. Aquila, eller Ørnen, som den ville hedde på dansk, trækker nemlig op mod 4 G og den slags udskejelser er nok bedst på tom mave, bare for en sikkerheds skyld.

Aquila er en af tre nye forlystelser, som udgør Tivolis “Muntre Hjørne”, et 600 kvadratmeter nyt område i hjørnet ved Tietgensgade og Bernstorffsgade. Foruden Aquila, finder man de mere børnevenlige Droptower og Dragerne i området, som er designet efter inspiration fra Tycho Brahe og også byder på en isbutik med drys buffet og en genoplivning af det gamle bolchekogeri. Til gengæld har børneforlystelsen Det Store ur, samt en inspektørvilla måttet lade livet for at gøre plads til Det nye område.

Når man som undertegnede har det svært med forlystelser, som kommer højt op i luften, men elsker dem, der snurrer, ryster og kører hurtigt, så ser Aquila ikke så frygtindgydende ud ved første øjekast. De ørnelignende vogne kommer kun beskedne 12 meter op i luften. Til gengæld er den to minutter lange tur ikke mange sekunder gammel, før man befinder sig med hovedet nedad og man begynder at mærke accelerationen.

Selve turen er ikke overdrevet kompliceret, men man bliver vendt og drejet godt og grundigt. De 4 G er knap så skræmmende når først turen er gået i gang og Aquila befinder sig absolut på den behagelige side af kvalmestadiet. Den er ikke så angstfremkaldende som Himmelskibet, ikke så vild som Vertigo og ikke helt så aggressiv som Dragen. På humørskalaen skal Aquila nok placeres i samme område som Dæmonen.

Set i bakspejlet kunne man godt have indtaget morgenmad inden turen, uden at spilde den ud over Ørnens metallemmer. Der var bred begejstring blendt både børn og voksne på denne testtur og man må sige, at Aquila rammer plet når det gælder os, der godt kan lide en god rystetur, men ikke er verdens største vovehalse.

Aquila og hele Det Muntre Hjørne kan ses og prøves når Tivoli åbner portene for årets sæson, det sker torsdag 11. april.

Fakta om Ørnen:

  • En tur i Aquila varer 2 minutter
  • Forlystlsen kan underholde 400 gæster i timen
  • Den er placeret 3,5 meter over jorden og når op i ca. 12 meters højde under kørslen
  • Man bliver udsat for et sted mellem 3,5 og 4 G