Noteret Sjov

bmr
BMINTERN - ccc Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Lars von Triers kontorsatire

I Lars von Triers omfattende og tunge produktion er det nemt at glemme satirekomedien »Direktøren for det hele« fra 2006. »En ganske lille film af en meget stor instruktør,« kaldte Berlingskes anmelder den ligefrem ved premieren. En spøg, der handlede om en skuespiller, der i forbindelse med et salg bliver ansat til at agere den direktør, IT-firmaet mangler over for dets ansatte  - men som blev hvirvlet ind i det spind af løgne, han selv satte i gang. Odense Teater sætter von Trier på scenen i en britisk bearbejdelse. Dramatikeren Jack McNamara  skrevet sin egen farce ud fra både manuskript og den færdige film. Måske er kontorsatiren sjovere på teatret end på biograflærredet?

Premiere: 3. september.

»Hvis jeg nu siger, jeg drømmer om at åbne et tæppeland, vil det i Amerika give high-fives og tilkendegivelser som: »You can do it! Just follow your dreams!« Herhjemme ville vi sige »jamen, det kan du da ikke finde ud af«. Vi skal lære at springe ud i det, vi drømmer om og turde tro på, at det nok skal lykkes.«

Standup-komikeren Simon Talbot, som har premiere på sit nye show “Make Denmark great Again” 12. september på Bremen Teater.

80

minutter. Så længe varer krølhovedet Ruben Søltofts nye comedy show, »Ting fra min mund«, der følger op på debutturneen »Mit Hoved« fra 2015. Ganske vist manden i midten blevet ældre, men han er tilbage på scenen med den blanding af personlige anekdoter og selvkritiske betyragtninger, der var med til at gøre hans første show til en succes og sikre ham en nominering som Årets Komiker ved Zulu Comedy Galla. Efter spilleperioden på Breme Teater kommer han hele landet rundt.

Premiere: 17. november.

Skilt efter 30 år

Henrik Koefoed og Sonja Oppenhagen spiller »Kurt og Kirsten«, der beslutter sig for at blive skilt efter 30 års ægteskab. Men måske er det lige akkurat det, der skal til, for at kærligheden igen begynder at blusse mellem dem? Måske skal de skilles for at kunne opdage hinanden igen? Stykket, der passende er omsat til danske forhold,  kalder både på smil og tårer og er skrevet af den svenske dramatiker Kristian Lugn. Jan Hertz instruerer, og forestillingen komme rundt i hele kongeriget med Lousie Schouw Teater.

Premiere: 12. september.

Anden jubilerer i megaformat

Han er ikke ked af det, Anders »Anden« Matthesen. Og skal man fejre 25-års jubilæum, kan man ligeså godt gøre det i det store format. Bliver det det største comedy-show, vi endnu har set herhjemme?  I hvert fald volumenmæssigt: 14.000 publikummer pr. show er der plads til i henholdsvis Royal Arena, København, og Jyske Bank Boxen i Herning. Selvtilliden er i orden. Hør bare pressemeddelelsen:
»Hvor befandt du dig, da mennesket landede på månen? Hvad lavede du mens Berlinmuren faldt? Hvor var du da Danmark vandt EM i fodbold? Who cares? Det helt store spørgsmål må være: Hvor skal DU være når Anden fejrer sit 25-Års jubilæum som komiker?«

Premiere: 25. oktober.