Northside gør sig pirrende og pikant

Erotiske shows og absurde Las Vegas-bryllupper er på skemaet ved årets Northsidefestival, der ønsker sig mere kant. Festivalen finder sted 7. til 9. juni.

Læs mere
Fold sammen

Med heavy metal-musik og seksuelt pirrende shows forsøger Northside at være festivalernes slemme dreng i klassen.

Aarhusfestivalen, der i år finder sted fra 7. til 9. juni, forsøger at bryde med tidligere meldinger fra anmeldere om, at den er for pæn og kedelig.

Ifølge John Fogde, der er talsmand for festivalen, viser årets festival, at den rummer både det pæne og det mere seksuelt dragende.

- Vi synes, det er spændende at sige, at Northside i løbet af dagen er der, hvor folk spiser østers og drikker lækre cocktails. Men når mørket falder på, ved vi, at folks energi ændrer sig.

- Der synes vi, at det er sjovt at vise den mørkere, skæve og mere pikante side af Northside frem, siger han.

Den mørke side kommer især i fokus i et område kaldet sideshow.

Området indtages af blandt andet burlesque-arrangementer, et bondage-show, dragqueens og letpåklædte mænd og kvinder.

Desuden bygges der en trækirke, hvor der bliver afholdt absurde Las Vegas-inspirerede bryllupper som en del af et større event.

- Det skal være overraskende, spændende og pirrende. Det må gerne være noget, der skurrer lidt og giver ridser i lakken, i forhold til de ting vi ellers laver, siger John Fogde.

Antallet af festivaler i Danmark er eksploderet de seneste år, hvor både Haven, Heartland og Tinderbox udfordrer Northside. Det mener Kristian Karl, der er skribent og podcastvært ved musikmediet Soundvenue.

Selv om Northside ifølge ham står stærkt på markedet, ser han programmet som en sund videreudvikling.

- Jeg tror, at det er nogle sunde og gode skridt i forhold til at følge med tiden. Festivalen skifter også musikalsk over til mere hiphop, der er dominerende blandt det yngre publikum, siger Kristian Karl.

Især indiekunstnere skæres der ned på, mens heavy metal-bandet Body Count er det hårdeste navn, der er booket til festivalen hidtil.

Det skal alt sammen være med til at give kant.

Men Northside skal passe på ikke at profilere sig for bredt, mener Christian Jantzen, der er professor ved Institut for Kommunikation og Psykologi ved Aalborg Universitet.

- Man skal positionere sig i festivallandskabet gennem noget unikt. På den måde giver det god mening at forsøge at få noget kant, men der bliver nødt til at være sammenhæng mellem tiltagene og musikken.

- Hvis tingene bindes sammen, skaber det opmærksomhed, og så kan man også blive husket, siger han.

Det er ifølge Christian Jantzen afgørende i branding med en stærk, sammenhængende fortælling, fordi publikum ellers risikerer at opleve festivalen som rodet.

/ritzau/