Nordvest har fået nyt madmarked - med tippitelte

Sig goddag til 'Verdenshjørnet', Nordvests nyeste madmarked

Foto: Mugge Lui
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er masser af liv og glade dage i Indre By, hvor man kan smage alverdens køkkener og skylle efter med eksotiske cocktails hver eneste dag. På Ydre Nørrebro, i Nordvest...ikke så meget.

Det vil Københavns Kommune gerne lave om på, så derfor har de lejet Skodagrunden på hjørnet af Lygten og Frederikssundsvej ud til en ny lejer, som åbner et madmarked, de kalder 'Verdenshjørnet'.

Se billederne: Her er Nørrebros nye madmarked

Og som perfekt fod i hose på det multikulturelle Nørrebro og Nordvest, blive her selvfølgelig også sat fokus på bydelens mange forskellige madkulturer. Og som ekstra bonus har de da lige bygget to opvarmede tippi'er.

»Madmarkedet vil være med til at løfte kvarteret og styrke fællesskabet på Ydre Nørrebro. Initiativet er en del af en langsigtet indsats for at styrke Ydre Nørrebro, hvor vi bl.a. også fornyer Mjølnerparken og får metro til bydelen. Alt sammen for at gøre Ydre Nørrebro mere tryg og attraktiv,« siger overborgmester Frank Jensen (S).

Billedserie: Sådan laver man et madmarked ud af tippi'er

»Madmarkeder har vist sig at være et godt bidrag til bylivet i Indre By og på Papirøen. Jeg er glad for, at tendensen nu spreder sig til andre bydele, og jeg er sikker på at det vil få positiv betydning for bylivet på Nørrebro. På Skodagrunden får madmarkedet desuden et godt lokalt særpræg med fokus på mad fra nogle af de mange meget forskellige kulturer, der trives side om side på Nørrebro og i Nordvest,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Verdenshjørnet er dog ikke blot et madmarked, her er også en masse kulturelle aktiviteter med integrationsprojekter. Der er ca. 3 event om ugen - flere om sommeren - og det kan være alt fra debatter omkring mental helbred, danseundervisning, yoga-klasser, technofester, filmpremiere, iværksætterkurser og meget meget andet.

'Verdenshjørnet' har åbnet åbent tirsdag til søndag fra 11.30 til mellem 21 og 24 om aftenen

Her er 10 faste stadepladser og madkoncepter.

Hvad: Verdenshjørnet
Hvor: Lygten 1, 2400 Nordvest
Hvornår: Åbnede 18. november. Åbent fredag: 16-21, lørdag: 12-21 og søndag: 12-18