Nordens største streamingtjeneste får ny chef: Jeg har lært af mine fejl

"Vi skal også levere produkter, som vores kunder ikke vidste de havde brug for, siger Viaplays nye chef Ira Gladnikoff, der også opfordrer DR til at indgå samarbejder med Viaplay om nye dramaproduktioner.

»DR bør samarbejde med andre kommercielle streamingtjenester for at få flere dramaproduktioner til at nå de danske forbrugere, i stedet for at bruge licenspenge til at udvide de rettigheder, de har,« siger Viaplays nye 39-årige chef Ira Gladnikoff til Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 39-årige Ira Gladnikoff tiltræder som ny chef for Viaplay med øjeblikkelig virkning. Ira erstatter Jonas Karlén, der har været ansat hos MTG siden 2008 og som de seneste to år har siddet som CEO for Viaplay, men som nu har besluttet sig for at forlade virksomheden.

“Vi har en unik position i vores teknologi, kundeoplevelser og indhold. Vi har og skal starte 50 nye serier i de kommende år, og vi har netop haft succes med at live streame Champions Leauge i 4K kvalitet.  Så den største udfordring bliver at finde ud af hvordan bliver på toppen. Produktmæssigt og indholdsmæssigt skal vi bygge videre på vores styrker, men vi skal også prøve nye ting og forbedre det der allerede er succesfuld,” siger Ira Gladnikoff.

Streaming-markedet bliver stedse mere en konkurrencepræget, og i sidste uge skærpede DR yderligere den hårde kamp om kunderne ved at erklære, at den ønsker at få fjernet de tidsbegrænsninger som er pålagt programmer på dens egen streamingtjeneste DR TV. På Berlingskes spørgsmål erklærer Viaplays nye chef, at hun hellere så, at DR samarbejde med andre kommercielle streamingtjenester for at få flere dramaproduktioner til at nå de danske forbrugere, i stedet for at bruge licenspenge til at udvide de rettigheder, de har.

»Vi ved, at lokalt produceret drama er meget værdsat, hvorfor vi er på vej til at blive Nordens førende producent af originalt indhold. Mens lokale produktioner bringer nye og unikke oplevelser til kunderne, nyder den kreative scene i Danmark og Norden ud af det, når vi engagerer lokale skribenter, skuespillere og produktionsselskaber,« siger Ira Gladnikoff til Berlingske.

Ifølge en pressemeddelelse i anledningen af ansættelsen af Ira Gladnikoff, firedoblede Viaplay sin kundebase mellem 2013 og 2016 og øgede indtægten hele fem gange i samme periode. I både 2015 og 2016 udnævnte det svenske kvalitetsvurderingsbureau Svenskt Kvalitetsindex Viaplay, som værende den streamingtjeneste i Sverige med de mest tilfredse kunder. I 2016 blev Viaplay også udnævnt som den bedste Apple TV-app i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Hun har været i TV-branchen siden 2000, og betragter kendskabet til kunderne som en af sine vigtigste arbejdsredskaber.

“Vi vil tale med kunder og potentielle kunder og fokusere på, hvad de foretrækker, men vi vil også prøve at finde indhold som de ikke vidste de havde brug for,” siger Ira Gladnikoff.

Hun begyndte i 2000 i TV-branchen, og har efter eget udsagn været en del af flere succes’er i både startup-virksomheder og store koncerner som Viaplay.

“Men jeg har også lært meget af ideer, der senere viste sig at være fejltagelser,” siger Ira Gladnikoff til Berlingske.

Den afgående chef Jonas Karlén angiver ikke årsager til sit farvel til Viaplay, men udtaler i en pressemedelelse, at han har “værdsat hvert minut af sin tid i Viaplay”.

“Det har været en fantastisk oplevelse at lede Viaplay-teamet, der med sit vedholdne fokus på konstant udvikling af indhold og brugeroplevelsen, har etableret Viaplay, som den førende streamingtjeneste i Norden,” skriver Jonas Karlén.

Viaplay har i den senere tid særligt gjort sig bemærket ved at introducere offline-visning hvor man kan downloade serier til brug under ferier, samt at investere i en stor ny egenproduktion af nordiske TV-serier, en linje, som Ira Gladnikoff agter at videreføre.

Viaplays serier omfatter den LA-baserede dramakomedie 'Swedish Dicks', julekalenderen 'Det store eksperiment', samt dramaserien 'Veni Vidi Vici', som var et af de officielle bidrag til den prestigefyldte MIPDrama Screenings.

De seneste originale produktioner som er annonceret fra Viaplay er 'ALEX', dramaet 'Advokaten' med Thomas Bo Larsen og Nikolaj Kopernikus i hovedrollerne, den politiske thriller 'Embassy Down', den anden sæson af 'Swedish Dicks', nordic noir-serien 'Hassel', og den dokumentaren 'SuperSwede' om Formel1-køreren Ronnie Petersons liv.