Nørrebro har fået ny seriøs whiskeybar

Prik din mest whiskey-elskende ven på skulderen. Dispensary har 340 forskellige slags at vælge imellem.

Foto: PR

Seriøse whiskeyfans skal sigte efter Nørrebrogade 184. Eller, det skal nybegyndere også.

Her ligger baren Dispensary nemlig.

De har måske byens største udvalg af single malts og blends, og man kan således vælge imellem mere end 340 flasker. Her er gyldne dråber fra hele verden, og de har også selv whiskey liggende på tønde herinde. Og hvis ikke de her gutter kan vække ens glæde ved whiskey, så er løbet nok kørt. De er nemlig utroligt imødekommende whiskey-nørder med stort W.

Læs også: Københavns nye ølbar er en ombygget fiskekutter

De har så mange forskellige slags herinde, at du kan komme tilbage hver dag i ét helt år og stadigvæk smage en ny whiskey (vi regner med, at 25 fridage med moderate tømmermænd må være på sin plads).

Ud over whiskey, så har de 22 øl på hane og eksperimenterer også med deres egen gin i både egetræs- og kastanjetønde. Jo, jo, der bliver gået seriøst til værks herinde. Og så har de for øvrigt selv bygget deres seks meter lange bar ud af et kæmpe stykke egetræ.

Nede i kælderen har de en mindre bar, som for det meste er åben i weekenderne og hernede spilles der live musik og der afholdes 'Meet the Brewer event/Tap takeovers', samt større whiskey-smagninger.

Læs også: Legendarisk pølsefavorit åbner toer

Bag Dispensary står Leigh FitzGerald som tidligere har haft ansvar hos Mikkeller og stået i spidsen for en BrewDog i Skotland, hvor han også har boet i mange år. Med bag baren er også Søren Parker Wagner, Jay Pollard og dennes kone Lena Stokholm. Både Jay og Søren er kendte for at have etableret den gode ølbar Fermentoren på Vesterbro.

De sammensætter meget gerne særlige smagninger hos Dispensary.

Dispensary åbnede første gang dørene 11. juni 2017.