Nørgaard: Fingrene væk fra Matador!

Tv-seriens forfatter Lise Nørgaard vil ikke høre tale om en opdateret version af tv-serien Matador.

Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DR skal overhovedet ikke bryde sig om at røre ved tv-serien Matador. Det er den kontante melding fra den populære series forfatter Lise Nørgaard.

- Jeg må desværre bremse den idé, siger den 93-årige succesforfatter til B.T.

Søndag luftede DRs dramachef Ingolf Gabold i B.T. tanken om at puste nyt liv i den største tv-succes nogensinde.

- Det ville være sjovt at lave en opdateret Matador. Jeg kan sagtens forestille mig en fortsættelse med udgangspunkt i sønnen Daniel, der vender hjem til Korsbæk fra Paris, hvor han er blevet en internationalt feteret modekonge i stil med Karl Lagerfeld, som Gabold udtrykte det.

- Sådan går det slet ikke Daniel. Han er jo min person, og Daniel kommer da ikke hjem. Der er sgu da ingen, der gider tage hjem til Korsbæk efter at have boet i Paris, understreger Lise Nørgaard og fortsætter:

- Og dernæst minder det alt for meget om at presse citronen. De må selv finde på noget!

Lise Nørgaard afviser helt kategorisk, at der nogensinde kommer mere Matador.

- Man skal holde op, mens legen er god. Og det gjorde vi dengang. Matador var mit og Erik Ballings livsværk, kan man sige, og vi havde et parløb omkring serien. Men han var træt, og det var en af grundene til, at vi stoppede.

Vi kunne sagtens have fået flere penge til nye afsnit. Men både jeg, Balling og den daværende leder af DRs underholdningsafdeling blev enige om at holde op, mens legen var god.

Også selvom danskerne ikke kunne vente med at høre, hvordan det gik videre med historien. Og skæbnen ville jo, at mens vi gik og overvejede, om vi skulle fortsætte, så sendte Vorherre en voldsom storm ind over Nordisk Film i Valby (hvor serien blev indspillet, red.). Og næste dag lå hele Korsbæk hovedgade som pindebrænde, fortæller Lise Nørgaard.

Historien skal slutte

- Jeg er blevet spurgt igen og igen om en fortsættelse, så Gabold er ikke den første, der får den idé. Men den historie skal slutte, hvor den slutter, siger Lise Nørgaard.

- Hvis man skal give sig i kast med at lave en fortsættelse af Matador, så forudsætter det altså, at der er forfattere, der har lyst til at skrive den.

Matador er et nationalt klenodie, så det er ikke sådan lige at gå til. Kravene vil være meget store, sagde Ingolf Gabold.

Men han glemte at tage højde for en vigtig detalje:

- Det er mine personer, og du kan nok se, at dem kan jeg ikke give fra mig. Og DR kan ikke foretage sig noget som helst, uden at jeg har givet tilladelse. Og jeg er ikke interesseret i, at der skal skrives mere om det.

Vil nogen vide, hvordan det går dem alle sammen, kan de læse om det i den bog, jeg har skrevet. Og dér lader vi det være, siger Lise Nørgaard med reference til 'Et liv med Matador', som sluttes af med, hvordan fremtiden ser ud for seriens elskede personer.

- Oprindelig skulle Matador have været to bøger, der gik op til vores tid. Jeg havde hele handlingen på plads, men fik aldrig skrevet dem, fordi tv spurgte, om jeg i stedet ville skrive den første bog til tv.

Men jeg ved nøjagtig, hvordan den ville være endt.

Og selvom jeg har fået masser af tilbud om at skrive den, vil jeg ikke, slutter Lise Nørgaard.