Nørd-musikprogram skaffer selv pengene

Igen i år har radioprogrammet "Album" stampet penge op til en ny sæson via crowd-funding.

Kristian Leth (tv) og Ralf Christensen - har igen skaffet lytterpenge til deres eget radioprogram.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis produktet er godt nok, så kan det åbenbart godt lade sig gøre at lave privat finansieret radio i Danmark. I hvert fald har makkerparret Kristian Leth og Ralph Christensen nu stampet penge op af jorden til at realisere en ny sæson af musikprogrammet ALBUM.

»ALBUM« lever op til sit navn i alt sin enkelthed ved i hvert program at hellige sig et af rockhistoriens store album og i løbet af et par timers sendetid gå helt i dybden med musikken og kunstnerne bag - i sidste sæson med albums som Neil Youngs »Harvest«, Laurie Andersons »Big Science« og The Clash' »London's Calling«.

Kristian Leth, musiker og forfatter bosat i New York, og Ralph Christensen, musikredaktør på Information, startede deres program på DRs P6Beat, men efter nogle år her lukkede DR programmet for at prøve noget nyt - under behørige protester fra programmets trofaste lyttere. Det fik folkene bag til at forsøge at genoplive det på privat basis via crowdfunding-sitet Kickstarter.

Det lykkedes at skaffe godt 120.000 kroner til at få ti nye programmer i luften i 2015, og til studieværternes udtrykte målløshed (og taknemmelighed) har de nu gjort det igen - indsamlet over 140.000 kroner til en ny sæson af ALBUM. Kickstarter-bidragerne er så med til at vælge fem af de ti rockplader, der bliver dissekeret i denne sæson.

»Vi bliver ved med at lave ALBUM, fordi vi mener, at fordybelsen og den vidtfavnende, fortolkende, passionerede og kulturelt dybdeborende musikformidling har trange kår i dansk musikradio,« siger Ralph Christensen i en pressemeddelelse.

Programmet kan høres på The Lake Radio, hvor det i forgangne sæson opnåede op til 45.000 downloads af hvert program.