"Nikolaj og Julie"s mor ny DR-dramachef

Den Emmy-belønnede producent Piv Bernth skal afløse Ingolf Gabold som DR-dramachef.

Ny dramachef i DR, Piv Bernth. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver Piv Bernth, producenten bag succesfulde dramaserier som "Nikolaj og Julie" og "Forbrydelsen", der skal overtage posten som dramachef i DR, når den navnkundige Ingolf Gabold forlader posten 1. april næste år for at gå på pension.

Sammen med fiktionschef Nadia Kløvedal Reich skal hun løfte opgaven med at skabe ny dansk TV-dramatik.

Piv Bernth har været med på holdet bag DRs mange dramasucceser siden 1998. I 2010 var hun med til at skrive TV-historie, da det lykkedes DR at få solgt "Forbrydelsen" til en amerikansk genindspilning.

Vandt en Emmy

Hun var også producenten bag drama-succesen "Nikolaj og Julie", som hun modtog en Emmy for i 2003.

DRs kulturdirektør Morten Hesseldahl er overbevist om, at Piv Bernth er den helt rigtige på posten som kommende dramachef, og forventer, at hun vil være med til at føre DRs dramatradition videre:

- DR har fejret store succeser på dramaområdet de seneste år. Med serier som "Krøniken", "Forbrydelsen" og senest "Borgen" har dansk tv-drama sat nye standarder, og vi er i dag i en situation, hvor der også internationalt bliver lagt mærke til den danske dramatradition. Det har Piv Bernth som producent haft en vigtig andel i, siger han.

- Jeg er overbevist om, at vi med de to stærke kvinder, Piv Bernth og Nadia Kløvedal Reich, har det helt rigtige hold, når det handler om at fremtidssikre og videreudvikle dansk tv-drama, siger Morten Hesseldahl.

Ønskejob

Selv kalder Piv Bernth stillingen som dramachef for et ønskejob med spændende muligheder for at styrke dansk tv-drama i internationalt perspektiv:

- Jeg er rigtig glad for at have fået jobbet som dramachef i DR. Som en aktiv del af de sidste mange års udvikling glæder jeg mig til, sammen med Nadia, at fastholde og videreudvikle DRs fiktionstilbud til danskerne både på TV, i radioen og på nettet.

Den kommende dramachefs hjerte banker først og fremmest for de store fortællinger.

- Også, når de er fortalt i det små. Tv-serien er en fantastisk mulighed for at reflektere over de mennesker, vi er, den tid, vi lever i, og hvor vi er på vej hen, siger hun.

Incestuøs

DR er blevet kritiseret for, at man i opslaget til stillingen som Ingolf Gabolds efterfølger skrev, at man havde en "kvalificeret ansøger". Det ville, har Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen hævdet, skræmme potentielle ansøgere væk.

- Til trods for, at det er filmfolk, der har skabt de fleste af DRs successer, mener mine elskede venner i DR, at de er de eneste, der forstår at lave TV-serier, har han sagt til Jyllands-Posten, hvor han også kalder DRs rekruttering for "incestuøs".

Kulturdirektør Morten Hesseldahl har afvist kritikken med, at ansøgere i al diskretion har været velkomne til at kontakte DR for at høre om stillingen.

Men valget faldt altså alligevel på Piv Bernth.