Nikolaj Lie Kaas: Helt færdig med Jussi og afdeling Q

Skuespilleren vender ikke tilbage i rollen som Carl Mørck, når den fjerde film om afdeling Q er optaget.

Jussi Adler-Olsen mener ikke at Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares nødvendigvis er de rigtige skuespillere til filmatiseringen af hans bogserie om Afdeling Q. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Med al respekt for dem begge, så er det dygtige skuespillere, men måske er det ikke de rigtige.

Sådan sagde forfatter Jussi Adler-Olsen til BT i oktober om castingen af Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i rollerne som den forbitrede politibetjent Carl Mørck og hans assistent, Assad, i filmatiseringen af bøgerne om afdeling Q.

Efter måneders spekulationer fortalte Nikolaj Lie Kaas på den røde løber til Robert-uddelingen søndag aften, at når indspilningen af den fjerde film i krimiserien, "Journal 64", er i kassen, er han færdig med afdeling Q.

- Det kommer til at være slut. Det er den allersidste for mit vedkommende, bekræftede den 43-årige skuespiller og uddybede:

- Jeg har ikke noget imod Jussi Adler-Olsen overhovedet. Han har behov for at snakke højt, og det skal han have lov til. Det er klart, at hvis han har solgt sine rettigheder, fordi han synes, der skal tænkes om i konceptet, så er det hans film og hans bøger. Hvis det var mig, der havde skrevet bøger, så ville de også være mit hjertebarn, sagde Nikolaj Lie Kaas.

Nikolaj Lie Kaas i rollen som vicekriminalkommisær Carl Mørck under optagelserne til Jussi Adler-Olsens 'Kvinden i Buret' mandag d. 26. november 2012 i Filmbyen i Avedøre. (Foto: JENS NØRGAARD LARSEN/Scanpix 2012). Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS NØRGAARD LARSEN.

Jussi Adler-Olsen solgte rettighederne til de fire første afdeling Q-bøger til Zentropa. Når de op mod seks kommende filmatiseringer skal indspilles, bliver det med Nordisk Film som producent.

Men Nikolaj Lie Kaas synes, at forfatteren kan være stolt af de første film.

- Jeg synes, vi har gjort det godt. Der er ikke noget, Jussi skal være ked af. Jeg synes ikke, vi har nedgjort hans bøger. Jeg er glad for, at vi har én film tilbage, og at det så er det, lød det fra den folkekære filmstjerne.

De tre første filmatiseringer med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne har været gigantiske publikumssucceser.

"Flaskepost fra P", som er den tredje film i serien, var den mest sete film i biograferne i 2016.

Nikolaj Lie Kaas forventer, at optagelserne til "Journal 64" starter til efteråret.

Det er ikke offentliggjort, hvem der fremover skal spille Carl Mørck og Assad.