Nik & Jays »pointeløse praleri« hitter

Anmelderne sablede Nik & Jays nye album ned. Danskerne er ligeglade.

- Nyt ur om min arm - men jeg er tidsløs, rapper Jay på duoens første single fra Engle eller Dæmoner. Noget tyder på, at han har ret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

»Pointeløst praleri.«

»Pubertært og plat.«

»Endnu en tur i den tomme manege.«

Og »fladt Værløse-amerikansk med en karikeret ghetto-udtale.«

Efter fem års pause landede Nik & Jays nye album »Engle eller Dæmoner« til en kæberaslende kindhest fra anmelderkorpset.

Både Gaffa og Soundvenue gav kun to stjerner til de hyldede hitsnedkere. Det samme gjorde Jyllands-Posten. I Berlingske, Urban, BT og Ekstra Bladet var der jævne tre stjerner at hente.

Som Gaffa skrev:

»De kunne gå på vandet. Nu kan de ikke bunde.«

Men den gode nyhed for Nik & Jay er, at danskerne tilsyneladende er fløjtende ligeglade med anmeldernes - næsten - samstemmende kritik. Efter otte uger på gaden topper første-singlen »Mod Solnedgangen« stadig streaming-hitlisten og ligger i top tre på single-hitlisten.

Måske har Jay ret?

Pladen har da også fået hæderlige anmeldelser undervejs. Politiken, som ikke ligefrem har stukket op for Boing-boing-drengenes bollemælk før i tiden, giver »Engle eller Dæmoner« fire hjerter og skriver:

»De er lige så ærlige som altid, udsynet er bare ændret, og når først diamanterne blinker og beatet gynger, nægter de ikke det indre popdyr lov til at gå på rov,« skriver Politikens anmelder.

Og hvad så med alle de dårlige anmeldelser? Måske er det bare som Jay udtrykker det i den stilistiske sort/hvid-video til »Mod Solnedgangen«

De vil så gern' skæld' ud.
De prøver på at pas' ind, men vi prøver på at skild' os ud.
Dem, der baner vejen står for skud,
så jeg skruer op og lader musikken gi' mig gåsehud.