Nicole Kidman: »Jeg er totalt frisk på at tage chancer«

Efter en række vilde filmroller, forklarer Nicole Kidman Berlingske hvordan hun selv sætter grænser.

Nicole Kidman er i Cannes for at promovere filmen "The Killing of a Sacred Deer". Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier Fold sammen
Læs mere
Foto: JEAN-PAUL PELISSIER

Tag ikke fejl af hendes kølige, blonde skønhed. Der gemmer sig meget mere end en Snedronning i den 49-årige amerikansk-australske filmstjerne Nicole Kidman, der er med i hele tre film og en TV-serie, der lige har premiere ved den igangværende filmfestival i Cannes.

Hvis man skulle være i tvivl om det, må det eksempelvis være fordi man endnu ikke har set hende i de heftige, seksuelt grænseoverskridende scener i HBO Nordics “Big Little Lies”. Eller tilsvarende roller og scener i film fra »Eyes Wide Shut« til »The Paperboy«.

I en lidt anden retning, men bestemt også udfordrende er hendes rolle i den eksperimenterende græske instruktør Yorgos Lanthimos film “The Killing of a Sacred Deer”, der er i konkurrence om dette års Guldpalme i Cannes. Filmen handler om en lægefamilie, der terroriseres af en dreng, der mener, at en hjertekirurg (faderen i familien, spillet af Colin Farrell) har forårsaget sin egen fars død. Selvom Lanthimos ikke er en egentlig gyserinstruktør, synes filmen at være inspireret af den hårde ende af gyserfilmsgenren, med tilløb til kannibalisme, blodsplatter og ubehagelige effekter. Nicole Kidman tager selv del i bizarre ritualer i familiens soveværelse, samt en meget håndfast scene, hvor hun masturberer en af sin mands kolleger.

Til et pressemøde efter visningen af “The Killing of an Sacred Deer”, fik Berlingske spurgt Nicole Kidman, hvordan hun selv sætter grænsen, når hun er med i film der indeholder grænseoverskridende materiale?

»Jeg har et moralsk kompas, der sætter nogle regler jeg følger. Men først og fremmest tænker jeg meget over, hvilke instruktører jeg skal arbejde med, og selvfølgelig indebærer det indimellem en risiko, og jeg er totalt frisk på at tage chancer,« sagde Nicole Kidman.

Hun forklarede endvidere, at hun i princippet ikke behøver arbejde mere i resten af sit liv (hun er en verdens højest betalte skuespillere), men at hun fortsat leder efter udfordrende opgaver, gerne med nye ukendte instruktører, og også i tilfælde hvor hun selv er nødt til at være med som producer for at få bestemte film realiseret.

»Jeg vidste, hvad jeg gik ind til, da jeg sagde ja til Lanthimos, for jeg har set hans tidligere film som ‘Dogtooth’. Men som skuespiller er jeg generelt ikke i en magtposition, hvor jeg under optagelser kan diktere, hvad jeg vil være med til eller ikke være med til. Derfor siger jeg altid: En skuespiller må ikke være en kontrolfreak. Man må forholde sig åben til den proces man går ind i, herunder være parat til at lade sig blive formet,« sagde Nicole Kidman som svar på Berlingskes spørgsmål.

Udover ovennævnte film er Nicole Kidman med i punk komedien »How To Talk To Girls At Parties«, Sophia Coppolas genindspilning af Clint Eastwood-filmen »The Beguiled« og endelig den længede ventede anden sæson af Jane Campions TV-serie »Top of the Lake: China Girl«, hvoraf de to første episoder vises i dag i Cannes.