Netflix fyrer skuespiller efter beskyldninger om sexovergreb

Den amerikanske skuespiller Danny Masterson er blevet beskyldt for seksuelle overgreb på fire kvinder. Nu tager streaming-tjenesten Netflix konsekvensen og skriver ham ud af serien »The Ranch«.

Netflix har besluttet at skrive skuespilleren Danny Masterson ud af serien 'The Ranch', fordi han er blevet beskyldt for sexovergreb på flere kvinder. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jason Merritt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 41-årige Masterson er fortid hos Netflix. Han har lidt samme skæbne som superstjernen Kevin Spacey, som blev beskyldt for at have forgrebet sig på en anden mand som ung. Spacey er derfor ikke med i næste sæson af super-succesen »House of Cards«.

Hele fire kvinder er stået frem og har anklaget Danny Masterson for voldtægt. Derfor kom Netflix med følgende udtalelse tirsdag:

»Efter at have drøftet sagen med producerne, har vi besluttet at skrive Danny Masterson ud af The Ranch. I går var hans sidste dag på arbejde, og vi vil lave nye episoder i 2018 uden ham«.

Skuespillerne selv erklærer sig uskyldig. I en udtalelse, som Masterson ifølge Huffington Post har udsendt via sin advokat, lyder det:

»Jeg er selvfølgelig meget skuffet over Netflix' beslutning om at skrive min karakter ud af 'The Ranch'. Fra dag ét har jeg nægtet de uhyrlige påstande mod mig. Jeg har aldrig været anklaget for en forbrydelse eller været dømt for en. I dette land (USA, red.) antages du for at være uskyldig, indtil du beviseligt er blevet dømt skyldig. Men i det nuværende klima ser det ud til, at du formodes at være skyldig i det øjeblik, du bliver beskyldt. Jeg forstår dette, og glæder mig til, at mit navn bliver renset én gang for alle.«

Selv om Danny Masterson nu skrives ud af serien »The Ranch«, vil seerne dog stadig kunne se ham i anden halvdel af sæson to og dele af den tredje sæson. Det er endnu uklart, om han fremover bliver erstattet af en anden skuespiller.

Politiet har efterforsket anklager mod skuespilleren siden marts.

Danny Masterson er mest kendt for sin rolle som Steven Hyde i »That 70s Show«. Han er medlem af Scientology og har tidligere udtalt, at han mener, motivet bag anklagerne er at skabe opmærksomhed om en anti-Scientology-tv-serie.

Da Kevin Spacey blev fyret i november, stod en af kvinderne, der hævder at være blevet misbrugt af Masterson, frem og anklagede Netflix for at ignorere anklagerne mod Masterson.

»Det, Netflix har gjort, det føles som om... jeg ikke betyder noget. De andre kvinder betyder heller ikke noget. Vores smerte betyder ingenting, og vi skal bare være små piger, som holder mund. Nej! Jeg vil være en fantastisk kvinde, og jeg holder ikke mund, når jeg finder ud af, at min voldtægtsmand har forgrebet sig på talrige andre kvinder. Jeg vil ikke holde mund, når Netflix prøver at få os til at lade som ingenting. Vi betyder faktisk noget. Vi ER vigtige. Vi kræver retfærdighed for det, der er gjort mod os, og det der fortsat bliver gjort mod os...,« sagde skuespillerinden Chrissie Carnell Bixler blandt andet ifølge mediet Hollywood Reporter.

På hendes Twitter-konto har hun de seneste uge kørt kampagne mod både Netflix og Masterson.