Netflix afslører: Populær narko-serie får to nye sæsoner

Til gengæld fortsætter serien uden en af de mest centrale figurer.

Netflix-serien »Narcos« - fortsætter mindst to sæsoner mere efter Escobars fald. Pressefoto: Netflix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SPOILER-ALERT: Hvis du ikke vil vide noget om sæson 2, skal du ikke læse videre.

...

Hovedpersonen Pablo Escobar dør til sidst i anden sæson af »Narcos« - der lige er kommet op på Netflix. Ok, det er næppe den store overraskelse, da serien ganske tro mod virkeligheden, skildrer hans liv og de brutale år, hvor han stod i spidsen for det kokain-handlende colombianske Medellin-kartel.

Mere overraskende er det måske, at der også kommer en 3. og 4. sæson af »Narcos«. Det er netop blevet annonceret af Netflix, og det bliver med de samme producere af serien, som har været med fra starten, Jose Padilha og Eric Newman. Til gengæld bliver det jo nok uden Wagner Moura, der spiller Pablo Escobar.

»Der er en grund til, at serien hedder »Narcos« og ikke »Pablo Escobar«. Det handler i højere grad om narkohandlen, og der er mange andre historier, vi kan tage fat i,« har Jose Padilha før sagt om serien.

Hvem der så tager over som hovedskurk i næste sæson er ikke offentliggjort, men i den teaser, der mandag er der fokus på Gilberto Rodriguez Orejuela, der spillet af Damian Alcazar er leder af det Cali-kartel, der også historisk overtog størstedelen af kokain-markedet efter Medellin-kartellets fald.

Om serien bliver ved med at følge den historiske korrekthed lige så tæt, som i de første sæsoner, er der dog ingen garanti for. Det får blandt betydning for, om de amerikanske DEA-agenter, der er Escobars hovedmodstandere i serien, skiftes ud. Amerikaneren Steve Murphy forlod således Colombia efter Escobars fald.

Og »Narcos« det slutter efter sæson tre og fire, er langtfra givet. Slet ikke, hvis man skal tro Jose Padilhas udtalelse i et interview med Variety: »Vi stopper, når narkohandlen stopper.«

Anden sæson af Narcos, som fik verdenspremiere i fredags, er i øvrigt blevet godt modtaget af anmelderne. Sitet Metacritics har samlet en række anmeldelser, og når op på et tværsnit på 76 af 100 muligt. Mange af anmeldelserne hæfter sig ved, at det i høj grad er Wagner Mouras præstation som Pablo Escobar, der holder serien oppe. Som New York Times skriver: »Mr. Moura er uudgrundelig fremragende midt i det hele.«

Så der venter en udfordring for seriemagerne de næste sæsoner.