Nephew giver bolden op

Nephew går i studiet med fodboldlandsholdet for at indspille slagsangen til dette års verdensmesterskab.

Simon Kvamm & Co. hat trukket de bedste Nephew-finter op af hatten for at hjælpe Morten Olsen & Co. til succes i Sydafrika. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom der stadig er god tid til sommerens verdensmesterskab i fodbold, er forberedelserne allerede i fuld gang. Og ingen slutrunde uden en officiel slagsang.

Derfor har landsholdet netop offentliggjort, at det bliver rockbandet Nephew, der kommer til at stå for den musiske opbakning, når landsholdet løber på banen.Nummeret er trods sin engelske titel, »The Danish Way To Rock«, på dansk og kommer til at slå på klassiske slagsangstemaer som fællesskab og sammenhold.»Sangen handler om at løfte i flok og lade de bredeste skuldre bære det tungeste læs.

En grundlæggende dansk værdi, der måske er gledet lidt i baggrunden, men i vores øjne bestemt er værd at hylde og værne om,« forklarer forsanger Simon Kvamm.Det er efterhånden seks år siden, Danmark sidst har deltaget i en slutrunde i fodbold, og Nephew er derfor stolte over at være blevet valgt til årets slagsang, der kommer til at trække i en mere rocket retning end traditionen ellers byder.»Vi har trukket alle de bedste Nephew-finter op af hatten og smækket dem sammen i en halvtung rocket sag, hvor landsholdets dybe mandskor ikke kan andet end at lyde godt,« siger Simon Kvamm.

Gensidig interesseAllerede i efteråret var der følere ude fra bandet, der i længere tid har haft interesse i at lave slagsangen. En interesse der var gengældt fra landsholdets side.»Nephew står for nytænkning inden for dansk rockmusik, og er enormt populære i Danmark.

Derfor føler vi, at Landsholdet og Nephew er et perfekt match, og jeg glæder mig til at give den fuld gas på mandag, når vi synger kor til det, der forhåbentlig bliver sommerens rockhit,« siger landsholdsmålmand Thomas Sørensen inden landsholdet i næste uge rykker i studiet sammen med Nephew for at indspille sangen.I oktober luftede landsholdsangriber Søren Larsen ellers idéen om at skrive årets sang, men han må nu se sig slået af Simon Kvamm og kompagni. Angriberen kan dog trøste sig med, at Peter Schmeichel lavede en rap som supplement til den officielle sang i 1996. Om nyheden om Nephews sang betyder at Søren Larsen har opgivet, melder DBU desværre ingenting om.