Nej til udflytning: Museumsansatte vil ikke til Jylland

Kun to af i alt 22 medarbejdere flytter med, når Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm ved årsskiftet fusioneres med Dansk Landbrugsmuseum på Djursland.

Allerede da beslutningen om Jagt- og Skovbrugsmuseets udflytning fra Hørsholm til Gl. Estrup på Djursland blev truffet i januar, meddelte museeumsdirektør Jette Baagøe, at hun ikke  flyttede med. Nu viser det sig, at kun to af de i alt 22 medarbejdere følger med til Jylland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun to af de i alt 22 ansatte - en vagt og en studentermedhjælper - flytter med, når Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm fra årsskiftet skal flytte til Djursland for at blive fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum på Gl. Estrup.

Museumsdirektør på Dansk Landbrugsmuyseum, Peter Bavnshøj, havde ellers håbet, at nogle af  nøglemedarbejderne fra Hørsholm, bl.a. nogle af museumsinspektørerne, ville flytte med, så man kunne drage nytte af deres specialviden ved opbygningen af det nye fusionerede museum. Han udtrykker dog forståelse for, at hensynet til familie og vennekreds har fået folk til at træffe en anden beslutning.

»Heldigvis forbliver seks nøglemedarbejdere i Hørsholm det næste halvandet år, hvor de skal stå for nedpakningen af de i alt 20-21.000 museumsgenstande. Så vi har tid til at slå de ledige stillinger op, få nye folk på posterne og få overdraget viden,« siger han.

I alt skal der ansættes nyt personale svarende til 12-13 årsværk på det fusinerede landbrugs-, jagt og skovbrugsmuseum. Stillingerne ventes opslået løbende i 2017 og 2018 i takt med, at arbejdet med udflytning fra Hørsholm bliver færdigt.

Fusioneringen af de to museer kræver desuden betydelige om- og nybygninger på Gl. Estrup, så der bliver mere plads både til udstillinger og til opmagasinering, fortæller Peter Bavnshøj.

»Vi får brug for et større udstillingsareal, når vi skal til at formidle både landbrugets og jagt- og skovbrugets historie, og derfor arbejder vi i øjeblikket på at få lavet en indskudt etage i den store museumshal, så vi får nogle flere kvadratmeter,« siger han. »Desuden skal vi have indrettet et nyt skoletjenesteværksted, hvor børnene ud over landbrugets historie fremover også kan lære om jagt og skovbrug.«

Dertil skal der opføres et helt nyt magasin, hvor de mange tusinde genstande fra Jagt- og Skovbrugsmuseet, som ikke indgår i de løbende udstillinger, kan opbevares.

Hele arbejdet ventes færdigt i løbet af 2018, men allerede i juni 2017 håber Peter Bavnshøj at kunne slå dørene op for den første udstilling med højdepunkter fra samlingerne i Hørsholm.