Naziuniform stjålet fra dansk museum – museumsdirektør er »bestyrtet«

I nattens løb har der været indbrud på det nyåbnede Deutsches Museum Nordschleswig i Sønderborg. En værdifuld naziuniform er blevet stjålet.

Deutsches Museum Nordschleswig i Sønderborg har natten til onsdag haft indbrud. Blandt andet er en naziuniform til en værdi af omkring 200.000 kroner blevet stjålet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)

En eller flere gerningsmand brød natten til tirsdag ind på Deutsches Museum Nordschleswig i Sønderborg, der åbnede i august. Museet har til formål at styrke historiefortællingen om det tyske mindretals historie.

Under indbruddet er der blevet stjålet en naziuniform, der ifølge TV Syd har en værdi på i nærheden af 200.000 kroner.

På Facebook skriver museet, at politiet har været til stede for at sikre beviser.

»Under indbruddet gik gerningsmanden eller gerningsmændene målrettet efter genstande, der belyser det tyske mindretals nationalsocialistiske historie, primært forskellige uniformer. Uniformerne er eftertragtede og værdifulde trofæer i samlerkredse, hvilket kunne være et muligt motiv for indbruddet,« skriver museet på Facebook.

Desuden står der i Facebook-opslaget, at museumsdirektør Hauke Grella er »bestyrtet« over indbruddet – indbruddet har nu fået museumsdirektøren til at rådføre sig hos eksperter med henblik på at sikre både museet og de genstande, der bliver udstillet der.

Over for JydskeVestkysten bekræfter Sønderjyllands Politi, at der har været indbrud på museet.

»De er gået direkte efter den del af udstillingen, der handler om Nazityskland. Der er blevet stjålet en SS-uniform, og sådan en vurderes til at koste 200.000 kroner. Der er muligvis også stjålet andre ting,« siger politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi til JydskeVestkysten.