Nazisterne kommer: Ny sæson af »Badehotellet« har snart premiere

Er man TV-seer med hang til ferieintriger ved kysten i førkrigstidens Danmark, skal man glæde sig til 27. januar, hvor TV 2 har premiere på endnu en sæson af »Badehotellet«.

Badehotellet er tilbage på TV 2 i slutningen af januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Kolöffel

Hr. Weyse, fru Fjeldsø, Amanda og resten af banden er tilbage, når syvende sæson af »Badehotellet« ruller over skærmen.

Det skriver TV 2.

Der er sket forandringer på hotellet, og det er første gang, Amanda slår dørene op som ny forpagter af hotellet. I sjette sæson var krigen på vej mod Danmark, og denne nye sæson udspiller sig i sommeren 1940, hvor Danmark er blevet besat.

»Uheldigvis er det Amandas første sommer som ejer af hotellet. Så hun er med god grund spændt på, om gæsterne vil komme, når de er nødt til at rejse den lange vej med tog og rutebil, fordi privat bilkørsel er blevet forbudt,« forklarer forfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, der har skrevet hele serien.

Selv et badehotel kan ikke se sig fri fra tyskerne, og krigen får også en tydelig rolle i serien og betydning for flere af gæsterne.

»Her i den første besættelsessommer er danskernes dilemma: Skal man give værnemagten den kolde skulder, eller gør man klogest i at samarbejde? Det har vi også gjort til temaet hos gæster og personale på badehotellet,« fortæller Stig Thorsboe og Hanna Lundblad.

Trods krigens væsentlige rolle i denne sæson lover forfatterparret, at det fortsat bliver sjovt.

»»Badehotellet« er en blanding af drama og komedie. Det gælder stadig her under besættelsen, ja, seerne vil visse steder opleve, at komedien bliver mere udtalt, fordi der er kommet en ny, markant modspiller på banen,« siger Stig Thorsboe og Hanna Lundblad.

»Badehotellet« blev sendt første gang i 2013 og blev hurtigt populær. Mere end 1,5 millioner danskere ser i snit med hver uge.