Navnet er Bond - Jane Bond

Kan agent 007 være en kvinde? Social media kampagne for at gøre Gillian Anderson til den næste James Bond. Daniel Craig har ifølge filmkilde sagt nej til 660 millioner kroner for to nye Bond-film.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Navnet er Bond, James Bond, og rollen er indbegrebet af en maskulin og cool alfahan. Eller er den?

Ikke nødvendigvis i 2016, mener en voksende gruppe på Twitter, der bakker op om en plakat, som skuespilleren Gillian Anderson har lagt ud af hende selv, som en elegant og cool kvindelig Bond.

»Navnet er Bond, Jane Bond,« skriver Gillian Anderson og tilføjer, at hun ikke ved hvem der har lavet plakaten, men hun er vild med den. Skuespilleren, der fik sit gennembrud i »X-files« og også har hovedrollen i TV-serien »The Fall«, har meget hurtig fået opbakning af fans med over 25.000 likes og kommentarer som »I will kill for Gillian as Bond«.

Trods fanskaren er der næppe den store sandsynlighed for, at agent 007 skifter køn i den næste film. Men der er en stadigt større sandsynlighed for, at han skifter ansigt. Selv om det ikke er officielt bekræftet, har det længe forlydt, at Daniel Craig ikke ønsker at forlænge sin kontrakt med folkene bag Bond-filmene.

Senest har Daily Mail citeret Hollywoodkilder for, at Daniel Craig skulle have sagt nej til et tilbud fra det kriseramte MGM på 68 millioner pund - ca. 660 millioner kroner - for at lave to nye James Bond-film.

»Daniel er færdig - simpelthen. Han sagde fra allerede efter »Spectre«, men filmselskabet regnede med, at de kunne overtale ham, hvis de tilbød ham en ordentlig bunke penge,« siger en kilde til Daily Mail.

Allerede før premieren på Spectre, sagde Daniel Craig offentligt, at han hellere ville brække begge håndled, end lave en ny Bond-film. Han trak dog i land ved premieren, men nu ser det ud til, at filmselskabet er på vej mod nogle af de navne, der længe er blevet spillet på hos de engelske bookmakere.

Her er storfavoritten Tom Hiddleston, som danske TV-seere netop har kunnet se folde sig action-agtigt ud i Susanne Biers BBC-tvserie, »Natportieren - The Night Manager« på DR. De britiske bookmakere har ham som favorit - hos Ladbroke med odds 2-5 - og der kom nyt liv i rygteriet, da han for nylig blev set sammen med Bond-producer Barbara Broccoli og tidligere instruktør Sam Mendes - der dog for længst har meddelt, at han ikke vil lave flere Bond-film.

Selv afviser Tom Hiddleston at være i kontakt med Bond-folkene, og der er da også flere andre bud. Bookmakernes »runner up« med odds 1-3 er Aidan Turner, ung engelsk skuespiller, hvis største rolle hidtil har været Kili i »Hobitten«-filmene. Onsdag kunne britiske The Sun så rapportere, at skuespilleren Jamie Bell - hvis største rolle var Billy Elliott som 11-årig - har haft et møde med Barbara Broccoli.

Blandt de følgende bud hos britiske Ladbrokes kommer Tom Hardy meed 1-8, det samme som Idris Elba, mens Damian Lewisgiver pengene ti gange igen.

Især Idris Elba har der været meget opmærksomhed på - som en skuespiller der kunne blive den første sorte Bond. En mulighed han fra starten af var ret begejstret over, men nu er er det ved at være for meget, sagde han sidste år til Daily Telegraph:

»Jeg er nok den mest berømt Bond-skuespiller i verden, og jeg har ikke engang spillet rollen. Nok er nok. Jeg kan ikke tale om det mere.«.